Konya’daki baltalı cinayet anı kamerada

Konya’daki baltalı cinayet anı kamerada
Konya’da yabancı uyruklu bir kişinin arkadaşı tarafından baltayla kafasına vurularak öldürülmesi ‘vahşi cinayet’ olarak ülkenin gündemine düştü. O cinayetin işlendiği anın kamera görüntüleri ortaya çıktı

Konya’nın merkez Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bir sanayi sitesinde motosikletle devriye atan güvenlik görevlisinin yol kenarında başından yaralı halde yatan bir kişinin olduğunu fark etmesiyle ortaya çıkan vahşi cinayetin işlendiği an kamera görüntülerine saniye saniye yansıdı.

Olay, geçtiğimiz Salı günü saat 20.30 sıralarında merkez Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan bir sanayi sitesinde meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalede yerde yatan yaralının hayatını kaybettiğini belirledi. Başına aldığı darbelerle hayatını kaybeden kişinin yabancı uyruklu 25 yaşındaki Abdulvasi Hasani olduğu belirlendi. Yapılan incelemelerin ardından Abdulvasi Hasani’nin cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Konya Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı.

KANLI KIYAFETLER ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE BULUNDU

Olayın ardından kaçan zanlıyı yakalamak için Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, cinayetin işlendiği sanayi sitesindeki güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Yapılan analizler sonucunda Abdulvasi Hasani'nin bir kişi tarafından baltayla saldırıya uğradığı tespit edildi. Çalışmalarını derinleştiren dedektifler, cinayet zanlısının öldürülen Abdulvasi Hasani'nin arkadaşı Seyfullah Muradi olduğunu belirledi.

aw138441-06.jpg

KAN DONDURAN CİNAYET KAMERADA

Elde edilen kamera görüntülerinde sanayi sitesinde sokakta bir süre yürüyen Seyfullah Muradi’nin yanında bulunan arkadaşı Abdulvasi Hasani'ye baltayla defalarca vahşice vurduğu görülüyor. Görüntülerin ardından cinayet zanlısını yakalamak için harekete geçen cinayet büro dedektifleri, zanlıyı çalıştığı fabrikanın yatakhanesinde yakaladı. Yatakhanede arama yapan dedektifler, çamaşır makinesinin içerisindeki kanlı kıyafetleri ve olay yerine yakın bir bölgede ise zanlının olayda kullandığı demir saplı baltayı ele geçirildi.

aw138441-03.jpg

ÖLDÜRÜLEN KİŞİNİN SARKINTILIK YAPTIĞINI İDDİA ETTİ

Gözaltına alınan cinayet zanlısı Seyfullah Muradi, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Zanlının ilk ifadesinde, Abdulvasi Hasani'nin kendisine sarkıntılık ettiğini ifade ederek, "Daha sonra tartışmanın ardından konuşmak için evden çıktık. Yatakhaneden çıkarken yanıma demir saplı balta aldım. Yürürken çıkan tartışma sonrasında kafasına baltayla vurarak öldürdüm. Daha sonra delillerden kurtulmak için tekrar yatakhaneye gittim" dediği öğrenildi.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.