Konya'daki başkanlardan 24 Temmuz mesajı

Konya'daki başkanlardan 24 Temmuz mesajı
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

ugur.jpg

Altay, mesajında toplumsal hayatın vazgeçilmez unsuru olan basın kuruluşlarının, halkı bilgilendirme, kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri yerine getirdiklerini belirtti. Basın mensuplarına teşekkür eden Altay, "Ülkemizde, toplumun değerlerine, geçmişine saygılı bir şekilde sorumlu yayıncılık anlayışını sürdüren basın yayın kuruluşlarımız, başta 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere; milletimize, bağımsızlığımıza, ülkemizin geleceğine kast eden hain girişimlere karşı gösterdiği duruş dünyaya örnek niteliktedir." değerlendirmesinde bulundu.

ahmet.jpg

SELÇUKLU BELEDİYESİ

Pekyatırmacı ise mesajında basının, halkın güçlü sesi olduğunu vurgulayarak, "Basın mensupları, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma görevini yerine getirme yükümlülüğünü üzerinde taşımaktadır." dedi.

hasan.jpg

KARATAY BELEDİYESİ

Kılca da mesajında basının, farklı görüşlerin seslendirilmesine imkan sağlamak, aksaklıkları dile getirmek ve toplumsal bilinci güçlendirmek gibi önemli bir işleve sahip olduğuna dikkati çekti.

mustafa-kavus.jpg

MERAM BELEDİYESİ

Kavuş, mesajında basın ve medyanın, toplumları harekete geçirebilmeleri ve bilinç oluşturabilmeleri dolayısıyla gelişmiş modern toplumların belki de en önemli gücü olduğunu belirterek, "Bu gücü doğru, etkin, çok sesli ve özgür bir ortamda kullanan toplumlar her daim kazanmışlardır." yorumunda bulundu.

SMMMO’DAN 24 TEMMUZ MESAJI

Konya SMMM  Başkanı Abdil Erdal, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Basın Kuruluşlarının ve Gazetecilerin, içinde bulunduğumuz iletişim çağında etkinliği her geçen gün giderek artmaktadır Basınımız; toplumsal sorunların yanında, ülke ve dünya gündemine ilişkin gelişmelerin ve haberlerin kamuya duyurulması görevini üstlenmektedirler” diye konuştu.

                                                                                                                            ‘ÖZGÜR BASIN DÜZENİN KORUNMASINDAKİ GÜVENCEDİR’

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici Basından Sansürün Kaldırılışının 112. Yıl Dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir" ifadelerini kullandı.

 

 ‘BASIN, BİR MİLLETİN MÜŞTEREK SESİDİR’

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’yla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan en önemli unsurların başında gelmektedir. Basın, bir milletin müşterek sesidir. Tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

 

BAKAN TUTAL’DAN 24 TEMMUZ MESAJI

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı ile ilgili, “Çağdaş ve demokratik yaşamın vazgeçilmez unsurlarından olan basın, üstlendiği haber alma ve yayma özgürlüğü misyonuyla günümüzde en etkili iletişim aracı olarak kabul edilmektedir” dedi.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.