Konya’daki bu özel mekan sınavda üniversite adaylarına soruldu

Konya’daki bu özel mekan sınavda üniversite adaylarına soruldu
 Muhabir
Konya’da oluşturulan tropikal ortamda 60 farklı türde 20 bin civarında kelebeğin yaşadığı, her yıl milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, üniversite sınavında öğrencilere soruldu

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan, 2015 yılından bu yana faaliyet gösteren, karasal iklimin hüküm sürdüğü Konya’da tropikal bir iklim oluşturan, içerisinde dünyanın dört bir yanından getirilen kelebeklerle birlikte, tropikal iklim koşullarında yaşayan böcek türlerinin bulunduğu, bunun yanında tropikal bitkilerle de bezenen Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Konya’nın simge eserlerinden biri haline geldi.

kelebek-vadisi-2.webp

Açıldığı ilk günden bu yana başta tabiat meraklıları olmak üzere şehir içinden, Türkiye genelinden ve dünyanın dört bir yanından her yıl milyonlarca misafiri ağırlayan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, geçtiğimiz haftasonu yapılan üniversite yerleştirme sınavlarının Temel Yerleştirme Sınavları’nda öğrencilere soru olarak yöneltildi.

İŞTE KONYA’DA BULUNAN TROPİKAL KELEBEK BAHÇESİ İLE İLGİLİ SORU

kelebek-bahcesi-sinavda-soruldu.jpg

KONYA TROPİKAL KELEBEK BAHÇESİ HAKKINDA

dsc-7304-kelebek.jpg

Türkiye’nin ilk kelebek bahçesi ve Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 2015 yılında ziyarete açılmıştır. Tropikal Kelebek Bahçesi 7.200 m2 kullanım alanına sahiptir. Kelebek Uçuş Alanı ve Böcek Müzesi olmak üzere iki ana bölümde 3.500 m2’lik gezi alanında hizmet verilmektedir.

304174.jpeg

Binanın inşasında 630 ton çelik ve her biri farklı ölçüde 1730 adet camın olduğu cam giydirme cephe kaplama sistemi kullanılmıştır. Ayrıca camlarda, kelebeklerin doğal ortamlarında olduğu gibi güneşten gelen ışınlarla yönlerini bulmalarını sağlayan UV ışınlarının bahçe içerisine maximum oranda geçişini sağlayan özel PVB malzemesi kullanılmıştır. Bahçemiz, yetişkinlere özellikle de çocuklara doğa ve hayvan sevgisini aşılamak amacıyla doğaya uygun bir şekilde kelebek formunda inşa edilmiştir. Bahçe sıcaklığı 28 °C % 80 nem olacak şekilde kontrol altında tutulmaktadır.

20211226-2-51470376-71969101.jpg

Ayrıca ziyaretçilerimizin günlük yaşantılarında karşılaşamayacağı farklı türde kelebek ve diğer böcekler ile bitkileri görmelerini sağlayarak yaşantılarında güzel anı bırakmak amaçlanmıştır. Bahçemizde, 60 farklı türde aylık 20.000 adet canlı kelebek uçuş göstermektedir.

1097323.jpg

Kelebekler bahçemize Kostarika, Kenya, Filipinler, Malezya, Singapur, Endonezya, Kolombiya ve Panama gibi ülkelerden, kelebek yaşamının 3. evresi olan pupa evresinde özel kutular içerisinde gelmektedir. Bahçemize gelen pupalar, özel dolaplar içerisine yerleştirilerek başkalaşım süreçlerini tamamlamakta ve kelebek olarak uçuş göstermektedirler. Bahçemizde 195 türde canlı bitki, kelebekler ile ziyaretçilerimize gezi sırasında eşlik etmektedir.

304174-001.jpeg

Ayrıca Türkiye’ de sadece bahçemizde bulunan birçok bitki türü yetiştirilmektedir. Bahçe içerisinde, canlı yaşamını daha kaliteli hale getirebilmek adına bulunduğu ortamdaki zararlı maddeleri absorbe edebilen, oksijen üretimi yüksek bitkiler tercih edilmiştir.

dsc-7325-kelebek.jpg

Böcek Müzesi bölümü, Kelebek Yaşam Döngüsü, Böcek Sineması, Kelebek Sınıflandırması, Kelebek Davranışı ve Böcek Köyünden oluşmaktadır. Bu alanda bulunan kelebekler ve diğer ilginç böcekler özel olarak kurutulup sergilenmektedir.

TROPİKAL KELEBEK BAHÇESİ BAYRAMDA AÇIK MI?

tropikal-kelebek-bahcesi-2.jpg

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde tatilini Konya’da geçirmek isteyenlerin merak ettikleri sorulardan biri de Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nin Kurban Bayramı’nda açık olup olmadığı konusu oldu. Edinilen bilgiye göre Konya Tropikal Kelebek Bahçesi bayramın birinci ve ikinci günü kapalı olacak. Diğer günler ise ziyarete açık olacak. Tropikal Kelebek Bahçesi, bakımının yapılması nedeniyle her hafta Pazartesi günleri ziyarete kapalı oluyor.

5302020125543.jpg

Daha önce yapılan Liselere Giriş Sınavı'nda (LGS) Konya'nın kirazıyla dünyaca ünlü ilçesi Hadim, sınavda soru konusu olmuştu.

Güncel Gelişmelerden Anında Haberdar Olmak İçin Aşağıdaki Linki Tıklayarak Whatsapp Grubumuza Dahil Olabilirsiniz Https://chat.whatsapp.com/emhe2a1a0eschu9ysiriyr

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.