Konya'daki Çınar bebeğin sağlığı için kampanya sürüyor
Yayınlanma:
Konya'da 7 günlükken SMA TİP 1 hastalığı teşhisi konan Dilek Çınar bebeğin sağlığına kavuşması için düzenlene n kampanya devam ediyor.
Dilek Çınar bebek daha 7 günlükken SMA Tip 1 hastalığı teşhisi konuldu. Dilek bebeğin ilaca ulaşması için valilik izinli kampanyası sürüyor.
SMA olarak bilinen, sinir hücrelerinin işlevini yerine getirememesi yani zayıflamaya ve genellikle ölümcül kas güçsüzlüğüne sebep olan hastalık, Türkiye’de 6 bin kişiden birinde görülüyor.
Henüz daha 7 günlükken SMA Tip 1 hastalığı tanısı koyulan bebek Dilek Çınar’ın da sağlığına ulaşması için kampanya sürüyor.
Dilek Çınar bebeğin iyileşmesi için yurtdışından alması gereken 52 Milyon TL’nin sadece %32’si tamamlanabildi.
Dilek Çınar bebeğin tedavisine ulaşması için Konya Valiliği tarafından izinli olan kampanya başlatıldı.
Instagram: sma.dilekbebek


Resmi İlanlar
KONYA
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.