Konya'daki FETÖ'nün askeri yapılanması davası

Konya'daki FETÖ'nün askeri yapılanması davası
3. Ana Jet Üs Komutanlığı ile MAK timinde görevli eski askerlerin yargılandığı duruşma tanık ifadeleriyle devam etti

Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin, 3. Ana Jet Üs Komutanlığı ile Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timinde görev yapan 22'si tutuklu 31 sanığın yargılandığı duruşmaya, tanıkların dinlenmesiyle devam edildi.

Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanıklar, sanık yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Tanıklardan 3. Ana Jet Üssü'nde görevli subay T.G, darbe girişiminin yaşandığı cuma gününden bir gün önce, eğitimler için yapılan uçuşların iptal edildiğini ve bununla ilgili kendilerine açıklama yapılmadığını, Filo Komutanı Ahmet Tarık Aydın'ın da 'Bugün uçmayalım' şeklinde konuştuğunu söyledi.

Bunun üzerine duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan tutuklu sanık Ahmet Tarık Aydın, bu uçuşların Üs Komutanlığı tarafından iptal edildiğini, değişikliğin 15 gün önce kendilerine bildirildiğini iddia etti.

Darbe girişiminden bir gün sonra Filo Komutanı Aydın tarafından Whatsapp grubu kurulduğunu anlatan T.G, "Ahmet Tarık Aydın, bu gruptan 'İzinler iptal. Herkes bir an önce Konya'ya dönsün' şeklinde mesaj attı. Bunu neye dayanarak yaptığını tam bilemiyorum." dedi. Bunun üzerine söz alan Aydın, mesajı  Üs Komutanlığının tebliğiyle attığını öne sürdü.

Tanıklardan 3. Ana Jet Üssü'nde görevli Kıdemli Başçavuş İ.Ö. de 3. Ana Jet Üssü'nde, örgüt yapılanmasına mensup personel ile diğer personeller arasında her zaman bir gerginlik olduğunu aktardı.

Darbe girişiminden önce örgüte mensup kişilere devamlı ayrımcılık yapıldığını ifade eden İ.Ö, "Elinize bir kağıt alıp ortadan ikiye bölün. Sağ tarafa takdir, erken terfi, atanma, yurt dışı görevine gidenleri yazın. Sol tarafa da angarya işler yapan, takdir veya terfi alamayan personeli yazın. Kağıdın sağ tarafındaki kişilerin yüzde 90'ı FETÖ'cüdür." şeklinde konuştu.

Gözyaşlarına hakim olamayan İ.Ö, şöyle devam etti:

"Bu davada yargılanan eski Astsubay Başçavuş Enes Aksu'ya silah atmasını bile ben öğrettim. Nasıl oldu da bu hain yapının bir parçası oldu anlamış değilim. Zaten Enes, diğer personele 'Gelin göreve gideceğiz' dese onlar da sorgulamadan giderdi. Filoda 35 sene ceza almamış olan ben, bunlar yüzünden ceza aldım."

Duruşma, yarın sanıkların dinlenmesiyle devam edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.