Konya'daki katliam gibi kazada sürücünün hızı belli oldu

Konya'daki katliam gibi kazada sürücünün hızı belli oldu
 Muhabir
Konya'da yaşanan kazada sürücünün hızı belli oldu.

Konya'da karşıdan karşıya geçmek isteyen insanlara çarparak ölümüne sebep olan sürücünün araç hızı belli oldu.

Konya'nın Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi'nde geçtiğimiz cumartesi günü saat 18.40 sıralarında inşaatta işçisi olarak çalışan Sefa Selvi (19) yönetimindeki otomobil, tramvaydan inip yolun karşısına geçmek isteyen yayalara çarptı.

Kazada yayalardan Fadime Aslan (52), kızı Sultan Aslan (33), torunları Elif Aslan (14), Fadime Aslan (7) ve Azra Atalay (9) hayatını kaybetti.

Ölen Fadime Aslan'ın diğer kızı Emine Atalay (32), çocukları Hasan Atalay (11), Ali Cemal Atalay (8), Fadime Aslan ve sürücünün yanında bulunan Ceylin Naz Övüş (6) yaralandı. Yaralılar, kentteki hastanelere götürülürken sürücü Sefa Selvi de gözaltına alındı.

117 KİLOMETRE HIZ

Kazada ölen Fadime Aslan'ın 2 kızı ve torunlarıyla birlikte tramvaydan inip, evlerine gitmek için yolun karşısına geçmeye çalıştıkları belirlendi. Ölen 5 kişinin cenazesi dün Kadınhanı ilçesinde toprağa verildi. Yaralı 5 kişinin tedavisi ise sürüyor.

Gözaltına alınan Sefa Selvi'nin yapılan kan testinde alkol ve uyuşturucu maddeye rastlanmadı.

Polis, alt geçit çalışmaları nedeniyle Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) çalışmadığı ve 82 kilometre hızla gidilmesi gereken yolda, aracın ne kadar hızla gittiğini belirlemek için teknik inceleme yaptı.

Yapılan incelemede 89 metre fren izine rastlanılması nedeniyle aracın 117 kilometre hızla gittiği değerlendirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen amatör kümede bir futbol takımında oynayan Selvi, çıkarıldığı mahkemece ''Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma'' suçundan tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.