Konya'daki satranç turnuvası sona erdi: Ödüllerini aldılar

Konya'daki satranç turnuvası sona erdi: Ödüllerini aldılar
 Editör
Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen “Karatay 3. Satranç Turnuvası” tamamlandı.

Karatay Belediyesi ve Gençlik ve Spor Konya İl Müdürlüğü iş birliğiyle, 2023 Mevlana Yılı anısına düzenlenen “Karatay 3. Satranç Turnuvası” yoğun bir katılımla tamamlandı.

Türkiye Satranç Federasyonu lisansına sahip 2023-2024 yılı vizesi yapılmış, 2017 ve öncesinde doğan 500 sporcunun katıldığı organizasyon, Celaleddin Karatay Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Türkiye Satranç Federasyonu Konya İl Temsilcisi Abdülkerim Aksu, Gençlik ve Spor Konya Şube Müdürü Bilal Yavaş da bir hayli çekişmeli geçen turnuvayı sporcuların aileleriyle birlikte takip etti.

satranc-turnuvasi-sona-erdi-9.jpg

satranc-turnuvasi-sona-erdi-10.jpg

SATRANCIN TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNE YAYILMASINA ÖNEM VERİYORUZ

3 gün süren turnuvanın açılışında konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; satranç sporunun önemi ve gençler üzerindeki olumlu etkilerinden söz ederek, turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar diledi.

Satranç sporunun toplumda yaygınlaşmasına önem verdiklerini ifade eden Başkan Hasan Kılca; “Çocuklarımızın ve gençlerimizin fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sunacak organizasyonlara ara vermeden devam ediyoruz. Karatay Belediyesi olarak bu yıl Hz. Mevlana’yı anma etkinlikleri çerçevesinde 3’üncüsünü düzenlediğimiz Satranç Turnuvamıza yine çok güzel bir ilgi var. 500’ün üzerinde çocuğumuz ve gencimiz burada yarıştı. Çocuklarımız ve gençlerimiz için ne yapsak azdır. Ailelerimizi de çocuklarımıza verdikleri destekten dolayı ayrıca kutluyorum. Belediye olarak birçok branşta sporcularımıza destek veriyoruz. Satranç da bunların başında geliyor. Satranç sporunun özellikle çocukların zihinsel gelişimlerine katkı sunduğu, hızlı ve doğru karar verebilme yetenekleri ile özgüvenlerinin gelişmesine yardımcı olduğu yapılan bilimsel çalışmalarla ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın çok daha mantıklı ve rasyonel düşünme yeteneklerine önemli katkılar sunan satrancı toplumun tüm kesimlerine yayılmasına önem veriyoruz. Amacımız gençlerimizi geleceğe iyi bir şekilde hazırlamak. Keyifli ve heyecanlı anların yaşandığı turnuva sonunda dereceye giren çocuklarımızı tebrik ediyorum” dedi.

satranc-turnuvasi-sona-erdi-5.jpg

3. SATRANÇ TURNUVASI’NIN BİRİNCİLERİ!

Oldukça çekişmeli geçen ve 3 gün süren turnuva sonunda; 8 yaş altı erkek kategorisinde; Mehmet Oğuz Karakurt, kız kategorisinde İpek Yücenurşen, 10 yaş altı Erkek kategorisinde Mert Konuk, Kız Kategorisinde Ceyda Dökmeci, 12 yaş altı Erkek kategorisinde Mehmet Sinan Şahin, Kız kategorisinde Zeynep Elçin Eren, 16 yaş altı Erkek kategorisinde İsmail Kırmızıgül, Kız kategorisinde Fatma Zehra Oflaz, 2017 ve önceki yıllarda doğan sporcular Erkek kategorisinde Yusuf Dönmez, Kız kategorisinde Mirvari Safarlı 1. olurken Özel Sporcu kategorisinde ise Nurullah Demir, Mustafa Kahraman ve Muhammed Adil Güdül derece aldı. Dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle kendilerine takdim edildi.

satranc-turnuvasi-sona-erdi-4.jpg

satranc-turnuvasi-sona-erdi-1.jpg

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.