Konya’daki spor tesisleri: Şehit Muharrem Samur Futbol Sahası

Konya’daki spor tesisleri: Şehit Muharrem Samur Futbol Sahası
Konya’daki spor tesisleri: Şehit Muharrem Samur Futbol Sahası

 

 

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), Konya’daki spor tesislerini tanıtan bir yazı dizisi hazırladı. Şehit Muharrem Samur Stadı hakkında şu bilgilere yer verildi:

3 YIL AMATÖR FUTBOL OYNADI, 3 YIL HAKEMLİK YAPTI

“Baba çalıştığı kurumun amatör spor kulübünde 13 yıldır yöneticidir. Bu yetmezmiş gibi birde dönemin ASKF Başkanı Mehmet Baykan “Hacı ağabey sen bizim büyüğümüzsün” diyerek futbol il temsilciliği görevine bir çırpıda kendisini aday gösterdiğinde tarihler 2001’i gösteriyordu ve bu görev 16 yıl başarıyla sürecekti.

Hacı ağabeyin artık evi futbol sahaları, işi kulüp yöneticilerinin sorunlarını dinlemek, çözmek olmuş daha doğrusu yaşamı biçimi ve aile hayatı amatör futbola göre şekillenmişti. Böyle bir evin 3 abladan sonra 1983 yılında doğan tek oğlu Muharrem’de doğal olarak futbolu çok sevdi. 3 yıl lisanslı olarak amatör futbol oynadı, 3 yılda futbol il hakemliğini hakkıyla yerine getirdi.

Muharrem’in vatani görevi Hakkari’ye çıktığında her Türk evladı gibi oda adeta koşarak, içinde bir heyecanla ve çoşkuyla gitti askere. Her baba gibi oğlunu askere gururla uğurlayan baba Samur ise tedirgindi, nasıl olmasındı bölgede terör belasının en yoğun yaşandığı yıllardı.

Gel zaman git zaman; Şemdinli İlçesinde, teslim olacağım diyen bir terör örgütü mensubunu almak için giden askeri araca kurulan mayınlı bomba tuzağında 9 askerimiz yaralandı. Yaralananların içinde terhisine 30 gün kalan Konyalı Jandarma Çavuş Muharrem Samur’da vardı.

Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'nde 13 günlük yaşam mücadelesinde son 4 güne kadar bilinci açık olan Muharrem’in ailesine "Ben iyiyim beni düşünmeyin" dediğinde tüm ailenin gözyaşları sel olmuştu ve terhisine 17 gün kala 25 Temmuz 2008’de şehitlik mertebesine yükseldiğinde 25 yaşında bir filizdi.

Akşehir ilçemizin Altuntaş kasabasındaki baba ocağına getirilen Muharrem Samur'un cenazesi askeri törene katılan binlerce vatandaşın dualarıyla toprağa verildi. Baba Hacı İbrahim Samur; "Ülkemin başı sağ olsun. Şehit babası olmaktan, bu şerefi taşımaktan dolayı onurluyum ve oğlumla gurur duyuyorum” dediğinde,  Altuntaşlılar ve amatör spor ailemiz “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atıyordu.

Konya daha sonraki yıllarda şehitini unutmadı. Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, futbol oynadığı Tümosanspor Kulübü ve hakem arkadaşları ismine ithafen çeşitli turnuvalar, etkinlikler düzenlediler. Ölüm yıldönümlerinde mezarı başında onu andılar.

Bilenler bilir; illerde ateşten bir gömlek olan futbol il temsilciliği görevini yapmak oldukça zordur. Konya’da da bu görevi yıllarca başarıyla taşıyan Hacı ağabeyde, Mehmet Baykan’ın verdiği bu görevde güvenini boşa çıkarmamıştı.

Yaşamında ve spor yöneticiliği yolculuğunda ahde vefayı asla unutmayan, amatör spor ailemizin başkanı Mehmet Baykan hemen girişimlere başladı. Zemini toprak olan Selçuklu Belediyesi'ne ait Akşemsettin futbol sahasının meclis kararı ile ilk olarak ismi Şehit Muharrem Samur Stadı yapıldı.

Dönemin Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Konya protokolunun katılımı ile 14 Ekim 2010 yılında gerçekleşen tesisin açılışında kürsüye gelen; Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya ASKF Başkanı Mehmet Baykan şunları söylüyordu: "Tesisin isim değişikliğinin ardından stadın şehidimizin ismine yakışır şekilde düzenlenmesi ve zemininin sentetik olarak yenilenmesi konusunda çalışmalarımız oldu. Şimdi de tesisin açılışında birlikteyiz. Son derece mutluyuz. Tesis amatör futbol maçlarının yanı sıra antrenman, okul maçları ve turnuvalara ev sahipliği yapacak. Tesisimizin amatör futbol camiamıza ve Konyamıza hayırlı olmasını diliyor ve Selçuklu Belediyemize teşekkür ediyorum" dediği anlarda Hacı ağabey ve ailesi bedenen ordalardı ama onlar ruhen Muharrem’in yanı başındaydılar.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin penaltı atışları yaptığı Şehit Muharrem Samur Stadı hizmete açılmış oldu ve amatör futbolumuza hizmet vermeye devam ediyor.

 ŞEHİT MUHARREM SAMUR STADI

Selçuklu ilçesi, Hocacihan Mahallesi’nde bulunan Şehit Muharrem Samur Stadı, Türkiye Futbol Federasyonu ve Selçuklu Belediyesi’nin katkılarıyla 2010 yılında hizmete geçti.

63x103 ebatlarındaki sentetik nizami futbol sahamızın ışıklandırması mevcut olup; tribünü, eski ve yeni binalarında toplam 8 adet soyunma odası ve idari ofisi ile modern bir tesis olan Şehit Muharrem Samur Stadı, amatör spor kulüplerimizden; Meram Kara Kartallar, Öntur Havzanspor, Selçuklu Diriliş Gençliği Merkezi, Monivaspor, Yıldırımspor, Yeni Meramspor, İhsaniye Gençlerbirliği ve Konya İdmanyurdu kız futbol takımları konuşlanarak antrenmanlarını ve maçlarını yapmaktadırlar.”

sehir-muharrem-3.jpgsehir-muharrem-4.jpg

 

sehir-muharrem-1.jpgsehir-muharrem-2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.