Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım:  Doğanbey Belediyespor

Konya’daki ‘Amatör’ spor kulüplerini tanıyalım:  Doğanbey Belediyespor
1998 yılında dönemin Doğanbey Belediye Başkanı rahmetli Hasan Ocaklı’nın başkanlığında lacivert-beyaz forma renkleriyle kurulan Doğanbey Belediyespor gelen takımlara meşhur sucuk-ekmek ikramı ile misafirperverliklerini her daim gösterdi

 

 

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), “Amatör spor kulüplerimizi tanıyalım” başlığıyla Konya’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini tanıtıyor. Doğanbey Belediyespor’u tanıtan ASKF şu bilgilere yer verdi:

HASAN OCAKLI’NIN GİRİŞİMİYLE KURULDU

“Geçmişte belediyelik olan ve yeni büyükşehir yasası ile Beyşehir’e bağlı şirin bir mahallenin; beylerin şehri (Bey-Şehr-i) kelimesindeki Bey ile Selçuklular döneminde bu yörede yaşayan Doğan oymağının sonuna bu kelimenin eklenmesiyle ismi Doğanbey olurken bölgedeki sportif faaliyetler; 1998 yılında dönemin Doğanbey Belediye Başkanı merhum Hasan Ocaklı’nın başkanlığında lacivert-beyaz forma renkleriyle kurulan Doğanbey Belediyespor ile başladı.

1989-2009 yılları arasında 20 yıl Doğanbey Belediye Başkanlığı yapan rahmetli Hasan Ocaklı her alanda girişimci ve yöresini seven, sportmen bir başkan olarak hemen kolları sıvadı. Öncelikle; Ziraat Bankası’nın Doğanbey şubesinde müdür yardımcısı olarak görev yapan futbol aşığı, antrenör Ahmet Büyükburgaz’ı takımı kurması için görevlendirdi. O yıllarda amatör futbol takımını kuran Ahmet hoca, Konya amatör futbol liginde 4 sezon başarıyla Doğanbey Belediyespor adıyla mücadele gösterdi.

Doğanbey Belediyespor’un Fahri Başkanı Hasan Ocaklı’nın 2019 yılında vefat ettiğinde cenazesine katılan dönemin; TBMM Başkanı, bakanları, milletvekilleri ve Doğanbeyliler onun ülkesini seven gerçek bir vatansever olduğunu belirtti.

GELEN TAKIMLARA SUCUK İKRAMI

Ahmet Büyükburgaz’ın 2002’de tayinin çıkması nedeniyle antrenörlük bayrağını teslim alan İsmail Tümay bugüne kadar şu anki başkan Osman Babaoğlu ve diğer yöneticilerle birlikte ellerinden geldiği kadar yörede sporu diri tutmaya, gençliği spora yönlendirerek kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya ve Doğanbey’i temsil etmeyi sürdürdüler.

Doğanbey Belediyespor’un bir diğer özelliği ise yöresinde sucuğunun meşhur olması sebebiyle maça gelen takımlara bir misafirperverlik örneği ile ekmek arası sucuk ikram etmeleri takdire şayan bir davranış olarak sporun sadece yenmekten yenilmekten ibaret olmadığını göstermiştir.”

doganbey-belediyespor-3.jpg

doganbey-belediyespor-1.jpg

doganbey-belediyespor-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.