Konya’dan İdlib’e 3 Tır Yardım

Konya’dan İdlib’e 3 Tır Yardım
İnsani yardım malzemelerini taşıyan 3 tır dualarla İdlib’e uğurlandı

RİDA Uluslararası Yetim Derneği ve Oyuncaksız Çocuklar İçin Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği yardım kampanyası kapsamında hazırlanan insani yardım malzemelerini taşıyan 3 tır dualarla İdlib’e uğurlandı. Kampanya kapsamında toplanan gıda malzemeleri, Un, Giyecek, ayakkabı, uyku tulumu ve oyuncak gibi kalemlerden oluşan insani yaşam malzemeleri tırlara yüklenerek İdlib’e uğurlandı.

ÇOK ZOR ŞARTLAR ALTINDA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYORLAR

Tırların uğurlamasında konuşan ve kampanya hakkında bilgi veren Oyuncaksız Çocuklar İçin Derneği Başkanı Osman Demirci şu sözlere yer verdi: "Oldukça zor bir süreçten geçiyoruz. Bizler de bu süreçte üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. İdlib’li kardeşlerimiz çadır kentlerde çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyorlar. Bu kardeşlerimizin Türkiye'deki hayırseverlerden büyük umut ve beklentileri var. Bizler de oradaki kardeşlerimizin sıkıntılarını gidermek için elimizden gelen çabayı harcıyoruz. Bir ay kadar önce başlattığımız ‘Suriye’ye acil yardım’ çalışması kapsamında RİDA Derneği ile Oyuncaksız Çocuklar İçin Derneği olarak ortak kampanya başlatmıştık. Bu kapsamda bugün İdlib çadır kentlerde yaşayan kardeşlerimize bağışçılarımızın emanetlerini gönderiyoruz. Yaklaşık 30 ton un, 1 tır Su, 500 uyku tulumu, kuru gıda malzemeleri, giyecek ve ayakkabı ile oyuncaktan oluşan yardım malzemelerini yüklediğimiz tırları inşallah dualarla uğurluyoruz. Yardım yapan ve bağışta bulunan bütün kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından yapılan dualarla yardım tırları bölgeye uğurlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.