Konya'dan İstanbul'a tarih yolculuğu

Konya'dan İstanbul'a tarih yolculuğu
 Editör
Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü Konya’daki 11. sınıf öğrencilerine yönelik “Atabey Gençliği Ecdadın İzinde'' sloganıyla günübirlik olarak geziler gerçekelştirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Medeniyet Okulu Projesi kapsamında, 2023 yılında Konya’daki 11. sınıf öğrencilerine yönelik “Atabey Gençliği Ecdadın İzinde'' sloganıyla günübirlik olarak geziler düzenlendi.

01.jpeg

Gezi programı dâhilinde yüksek hızlı trenle İstanbul'a götürülen öğrenciler; Ayasofya-i Kebir Cami, Sultan Ahmet Cami ve Meydanı, Gülhane Parkı başta olmak üzere tarihimiz için önem arz eden mekânları ziyaret ederek katıldıkları Boğaz turuyla İstanbul'un güzelliklerini görme fırsatı buldular.

Konya genelinden bugüne kadar toplam 85 bin 911 öğrencimizin katılım sağladığı etkinlik ile medeniyetimizin en önemli şehirlerinden biri olan İstanbul'un belli başlı tarihî ve doğal güzelliklerini tanıtmak ve öğrencilerde tarih bilinci uyandırmak amaçlandı.

09.jpeg

Gezilerin ilki 2022-2023 eğitim öğretim yılında 30 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilmişti. Bu yıl düzenlenen 55 İstanbul seferi ile 2023 için geziler tamamlandı. 2024 yılı için de planlamalar devam ediyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.