Konya’dan ortak ses

Konya’dan ortak ses
Konya’da belediye başkanları, milletvekilleri, parti başkanları ve STK temsilcileri, Ayasofya'nın yeniden camiye çevrilmesi ve ibadete açılmasıyla ilgili birer mesaj paylaştı.

Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. İbadete açılan Ayasofya ile ilgili Konya’dan ortak mesaj geldi. Konya AK Parti Milletvekili Leyla Şahin Usta, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Milletimizin yıllardır hayali ve arzusu olan Ayasofya’nın tekrar cami olarak ibadete açılması mübarek olsun. Ayasofya’nın özgürleşmesi; vatanımıza, milletimize ve alem-i İslam’a bereket getirsin Ayasofya Camii hayırlı olsun” mesajını paylaşırken, Konya Milletvekili Halil Etyemez ise, “Çok şükür, Fatih’in torunları seni yine camiye çevirdi. Sessiz ve öksüz minarelerinden yine ezan sesleri yükselecek. 24 Temmuz’da abdestimizi alıp secdeye kapanacağız inşallah” dedi.

‘EMANETE SAHİP ÇIKILDI’

Konya’da, Ayasofya’nın cami olarak hizmet vermeye başlayacak olması ile ilgili ‘emanete sahip çıkıldı’ mesajını veren siyasi parti ve STK temsilcileri, sosyal medya hesaplarından Cumhurbaşkanına teşekkür etti.

-AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, “Ayasofya Camii hamdolsun 86 yıl sonra Fatih Sultan Mehmet Han’ın vakfiyesinde belirttiği şekilde Camii olarak hizmet vermeye başlayacak. Bir kez daha liderliğini ortaya koyarak ecdadımızın emanetine sahip çıkan Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz”

-Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ayasofya Caminin fotoğrafını paylaşarak ‘Şükürler olsun’ dedi.

-Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Rabbimize şükürler olsun... Ayasofya Camii Milletimize ve İslam alemine hayırlı olsun..”

-Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Ey kutlu zaferin nişanesi. Ey hasretliğimiz Ayasofya Camii Zincirler Kırıldı”

-KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, “Fethin kutlu sembolü, Ceddim FATİH’in mirası, Özgürlüğün simgesi Ayasofya 10 Temmuz günü torunları tarafından aslına rücu ettirildi. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese minnetlerimi, şükranlarımı sunar, Milletimize, Ümmetimize ve insanlığa hayırlı olmasını CENAB-HAK’tan niyaz ederim. Şükürler olsun”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.