Konya'dan Silopi'ye yardım

Konya'dan Silopi'ye yardım
Konya Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı tarafından temin edilen 1 tır dolusu yardım malzemesi, terör mağduru ailelere ulaştırılmak üzere Şırnak'ın Silopi ilçesine gönderildi.

Dernek Müdürü Aygül Erdem, uğurlama töreninde, Türk milletinin, asırlar boyunca bağımsız bir devlet olarak yaşamasını sağlayan unsurlardan birinin de aile olduğunu söyledi. Aile kurumuna yardımlarının artarak devam ettiğini belirten Erdem, "Bugün de Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaşayan terör mağduru ailelerin elinden tutmak, yaralarına bir nebze de olsa çare olmak için burada toplandık." dedi.Erdem, bugün gönderilen tırın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yapılacak yardımların başlangıcı olacağını söyledi.Konya ile Silopi arasındaki kardeşlik köprüsünü güçlendirmek istediklerine vurgu yapan Erdem, şunları kaydetti:"Bu yardımlar kardeşlik projemizin başlangıcı olacaktır. Bu kapsamda hazırlamış olduğumuz araçta, 3 bin 400 giyim ve temel ihtiyaç malzemesi bulunuyor. Malzemelerin temininde desteğini esirgemeyen hayırseverlere ve ulaştırılmasında bize yardımcı olan Türk Kızılayı'na teşekkür ediyoruz." Konuşmanın ardından, ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu tır dualarla uğurlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.