Konya'dan Sudan'a 3 bin 500 km'lik gönül köprüsü

Konya'dan Sudan'a 3 bin 500 km'lik gönül köprüsü
Başkent Hartum’dan 400 kilometre mesafedeki Kordofan Bölgesi'nde su, yol ve temel gıda malzemelerinden yoksun yaşayan binlerce Sudanlı, Konyalı yardım gönüllülerini köylerin girişinde tekbirlerle ve coşkuyla karşıladı.

İHH Konya Şubesi, Konyalı hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan ve temel ihtiyaç malzemelerini içeren gıda kolisini Sudan’ın Kordofan Bölgesi'nde 200’e yakın yetim ailesine ulaştırdı. Başkent Hartum’dan 400 kilometre mesafedeki Kordofan Bölgesi'nde su, yol ve temel gıda malzemelerinde yoksun yaşayan binlerce Sudanlı, Konyalı yardım gönüllülerini köylerin girişinde tekbirlerle ve coşkuyla karşıladı.

ihh-yardim-4.jpg

ihh-yardim-5.jpg

ihh-yardim-10.jpg

YOKLUĞA RAĞMEN DEVE KURBAN ETTİLER

Konya İHH ekibini de duygulandıran Sudanlılar, kıt imkanlara rağmen deve kurban ederek, Türkiye’den gelen ekibe büyük ilgi gösterdi. Bölgede yardım faaliyetlerini düzenli olarak sürdüren İHH’nın yolunu gözleyen genç, ihtiyar, çocuk ve kadınların yüzlerindeki tebessüm ise görenlerin içini ısıttı. İHH Konya Şube yöneticisi Ömer Özkan, “en iyi yatırım, kardeşe yatırım” sloganıyla Konyalı hayırseverlerin emanetini ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

ihh-yardim-1.jpg

ihh-yardim-2.jpg

ihh-yardim-8.jpg

ECDADIMIZI YAD EDİYORLAR

Başkent Hartum’dan 400 kilometre mesafedeki bölgeye ulaşımın sıkıntılarından söz eden Özkan, “Yaklaşık 8 saatlik bir yolcuğun ardından Kuzey Kordofan Bölgesi'ne geldik. Buranın yaklaşık 3 saatlik bölümünde çölde asfalt yol olmadan geldik. Bu köyde desteklediğimiz 100 yetim ailemiz var. İnsanlar, coğrafi koşullar başta olmak üzere gıdaya ulaşmakta çok büyük sıkıntı çekiyor. BU ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi dağıtmak sıkıntılarını bir nebze de olsa çözebilmeyi umuyoruz.” diye konuştu.

Gıda kolisinde baklagiller, un ve yağ gibi temel ihtiyaç malzemeleri olduğuna değinen Özkan, şunları kaydetti: “Heyecanla bekleyen kalabalığın yüzündeki umut bizleri heyecanlandırıyor. Bölge zor bir coğrafya, gıdaya ulaşmakta ciddi sıkıntı çeken binlerce insan yaşıyor. Bölgedeki insanlara küçük dokunuşlarla ecdadımızı yad ediyorlar. Onları unutmadığımızı düşünüyorlar. Bu nedenle onlar kadar bizler de çok heyecanlıyız. 100 gıda kolisini bu köydeki yetim ailelerine teslim ettik. Allah, Konyalı hayırseverlerden razı olsun.”

ihh-yardim-7.jpg

ihh-yardim-9-001.jpg

ihh-yardim-3.jpg

BİR BALON TÜM ÇOCUKLARI SEVİNDİRİR AFRİKA’DAKİLERİN ÇOCUKLUĞUNU HİSSETTİRİR

Özkan, yetimler başta olmak üzere köyde yaşayan yoksulluğun izlerinin görüldüğü çocukları çeşitli hediyelerle mutlu etmeye çalıştıklarını vurguladı. Balonlarla mutlu olan çocukların kendisilerine gösterdiği yakın ilgiden dolayı yoğun duygular içinde olduklarına işaret eden Özkan, ”Bir balonla yüzü gülen çocukları görmek çok duygulandırıyor. Hayatında oyuncak görmemiş bu yavrularımız küçük bir balonla çocuk olduğunu hissediyor. Onların sevincini, coşkusunu görmek ziyadesiyle mutlu ediyor. Göğsümüzdeki Türk bayrağını görünce ülkemize ve milletimize samimi dualarını dillerinden dökülüyor. Destek olanlardan Allah razı olsun ” diye konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.