Konyalı 85 bin 911 genç İstanbul'da ecdadın izini sürdü

Konyalı 85 bin 911 genç İstanbul'da ecdadın izini sürdü
 Editör
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen program çerçevesinde 2023 yılı içerisinde 201 yüksek hızlı tren seferiyle toplamda 85 bin 911 Konyalı genç, İstanbul’a giderek ecdat yadigarlarını ziyaret etti

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Konyalı Gençler Ecdadın İzinde Projesi çerçevesinde 2023 yılında Konya’dan İstanbul’a toplamda 201 Yüksek Hızlı Tren seferi düzenlendi. Bu seferlerde toplamda 85 bin 911 Konyalı genç, ecdat yadigarı eserleri ve Ayasofya Camii’ni ziyaret etti.

buyuksehir-istanbul3.jpg

Sabah erken saatte Konya’da tren garından hareket eden Konyalı gençler, gün boyu İstanbul’da ecdadın bıraktığı eserleri ziyaret ederek yerinde görme fırsatı buldu. Öğrenciler ayrıca İstanbul ziyaretleri kapsamında vapur turu da yaptı.

buyuksehir-istanbul2.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay sosyal medya hesabından, “Hamdolsun bu yıl da 55 İstanbul seferini sağ salim tamamladık. Toplam 201 Yüksek Hızlı Tren seferiyle 85.911 gencimiz ecdat yadigarı eserleri ve Ayasofya Camimizi gördü, milletimize dua etti. Bize bu gücü veren Allah’a şükrediyorum. Gençlerimize, ailelerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” açıklaması yaparak 2023 yılı için Gençler Ecdadın İzinde Projesi’nin tamamlandığını duyurdu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.