Konyalı gazi, şehitleri unutmadı

Konyalı gazi, şehitleri unutmadı
Konya’da yaşayan gazi Mükremin Korkmaz, bayramda şehitleri ve şehit ailelerini unutmadı. Kabirlere şeker bırakarak Kuran okuyan Korkmaz, şehit aileleriyle bayramlaştı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Durak Karakolu’nda 2016 yılında bomba yüklü araçla düzenlenen patlama sonucu 10’u asker 18 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda gazi olan Mükremin Korkmaz, Ramazan bayramında şehitlerle ve şehit aileleriyle bayramlaştı. Her bayram şehit kabirlerine ve ailelerine şeker ve kolonya ikramı yapan Korkmaz, kabirlerin başında Kuran okudu. Kendisini şehitlikte huzurlu hissettiğini ifade eden Mükremin Korkmaz, her bayramda gelmeye çalıştığını ve şehit yakınlarıyla bayramlaştığını söyledi. Şehit kabirlerinde Kuran okuyan Korkmaz, şehit kabirlerine şeker bıraktı.

BURADA KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM

Konya’da yaşayan ve Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Durak Karakolu’na 2016 yılında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda vücuduna isabet eden şarapnel parçaları nedeniyle gazi olan Mükremin Korkmaz, şehit ailelerini unutmadı. Bayram sabahı şehitliğe giderek ailelerle bayramlaşan Korkmaz, şehit kabirleri başında Kuran okudu. Şehitlikte olmanın kendisine huzur verdiğini dile getiren Korkmaz, “ben 2016 yılında Hakkari’de gazi oldum. Konya’da şehit aileleriyle tanışıyorum. Sürekli şehitlerimizi ziyarete geliyorum. Şeker ve kolonya ikram ediyorum. İnsan ruhen ve bedenen kendini çok iyi hissediyor. Şehit anneleri bizlerin de annesi. Buraya gelemediğim zamanlarda kendimi kötü hissediyorum” dedi.

dsc-0412.jpg

NEDEN ŞEHİT OLAMADIM DİYE DÜŞÜNÜYORDUM

Askere çok isteyerek gittiğini ve gazi olduktan şehit olmadığı için üzüldüğünü ifade eden Korkmaz, “Şehit olmayı çok istedim. Askere koşarak gittim, gazi olduktan sonra neden şehit olmadım diye çok düşündüm. Sonra bu düşüncenin yanlış olduğuna karar verdim. Silah arkadaşlarınız şehit olduktan sonra çok daha hassas oluyor insan. Ben vatanım için gazi oldum” Dilhan Dumanoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.