Konyalı İş Kadınları Derneği eğitim oturumları düzenledi

Konyalı İş Kadınları Derneği eğitim oturumları düzenledi
26 Mart Cumartesi günü proje kapsamında Konyalı işkadınları ve işadamlarına cinsiyet eşitliği, toplumsal cinsiyete duyarlı işyeri eğitimi, odalarda ve borsalarda seçim hukuku-mevzuatı konularında eğitim ve bilgilendirme oturumları düzenlendi.

İş Dünyasında Karar Alma Süreçlerine Kadınların Aktif Katılımının Sağlanması İçin Meslek Örgütlerinde Kadınların Eşit Temsiliyetinin Arttırılması, projesi kısa adıyla Aktif Kadın Eşit Temsil projesi T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Avrupa Birliği mali desteğiyle yürütülmektedir.

Aktif vatandaşlık ve STK’ların karar alma süreçlerine katılımının desteklenmesi, aktif vatandaşlık için yasal çerçevenin geliştirilmesi hedeflenen proje kapsamında; meslek örgütlerinin karar alma süreçlerinde, özellikle ticaret ve sanayi odalarının komitelerinde, meclislerinde, kurullarında ve diğer yönetim organlarında kadınların temsilini artırma amaçlanmaktadır.

Bu kuruluşlarda kadın sayısının artırılması amacıyla sorunların tespit edildiği ve bu sorunlara yönelik eylem planlarını geliştirilmesi amacıyla toplantılar Konya ‘da proje ortaklarından Konya İşkadınları Derneği (Kikad) öncülüğünde tamamlanmıştı.

konyali-is-2.jpg

26 Mart Cumartesi günü proje kapsamında Konyalı işkadınları ve işadamlarına cinsiyet eşitliği, toplumsal cinsiyete duyarlı işyeri eğitimi, odalarda ve borsalarda seçim hukuku-mevzuatı konularında eğitim ve bilgilendirme oturumları düzenlendi.

Kaisder koordinatörlüğünde, Kikad ve Dogünkad paydaşlığında yürütülen projenin Bayır Diamond Otel ‘de gerçekleştirilen eğitim programı Konya İşkadınları Derneği ev sahipliğinde; Kikad Başkanı İclal Güliz Arıkoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Başkan konuşmasında şu ifadelere yer verdi : “Aktif Kadın Eşit Temsil projemizde amacımız kadınların meslek oda ve birliklerinin yönetim kurullarında eşit temsil edilmesi ve karar organlarında yer almasıdır. Konya İş Kadınları Derneği olarak projenin nihai sonuca ulaşmasını ve bu etkinin ülkemiz geneline yayılmasını arzu ediyoruz.

Toplumsal refah için kadınların, hayatın her alanına yüzde yüz tam eşitlikçi katılımı şart. Pozitif ayrımcılık değil, toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde adil bir sistemin inşası ile kadın-erkek birlikte, hayatı dönüştürme gücüne sahibiz.

Şimdiye kadar projemizin ilerlemesi konusunda desteklerini esirgemeyen Konya Ticaret Odası ve Konya Sanayi Odasına, odak ve paydaş grup toplantılarımıza katılan başkanlarımıza, meslek odalarına, sivil toplum kuruluşlarına, iş insanlarına, yerel basınımızın temsilcilerine, projenin yürütücü derneği Kaisder üyelerine, tabii ki sevgili Kikad üyelerine, proje ekibimize ve değerli katılımcılara teşekkür ederiz. ”

konyali-is-4.jpg

Proje eğitimcileri tarafından gerçekleştirilen Cinsiyet Eşitliği ve Toplumsal Cinsiyete Duyarlı İşyeri Eğitimleri oturumunun ardından, Konya Ticaret Odası Hukuk Müşaviri Neslihan Büyükdillan tarafından oda ve borsalardaki seçim mevzuatı hakkında bilgilendirme yapıldı. Konyalı İş kadınları, iş adamaları , girişimciler ve üst düzey yöneticilerin yer aldığı yüksek katılımlı bir eğitim programı gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.