Konyalı kadınların saç arası tatlı tarifi

Konyalı kadınların saç arası tatlı tarifi
Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan saç arası, özellikle Konya mutfağının incisi olarak bilinir. Saç arası tatlısını Konyalı kadınlar nasıl yapıyor? İşte o tarif

Bu nefis tatlı, ince hamur tabakalarının arasına kaymak sürülmesiyle oluşturulur ve şerbet ile tatlandırılır. İşte evlerinizde Konya'nın meşhur saç arasını yapmanız için bir tarif:

Malzemeler:

Hamur İçin:

2 su bardağı un

1 tatlı kaşığı sirke

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı su

Bir tutam tuz

Kaymak İçin:

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı irmik

Yarım su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbet İçin:

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:

Un, sirke, sıvı yağ, su ve tuzu bir kasede yoğurarak hamur hazırlayın. Hamuru streç filme sararak 30 dakika dinlendirin.

Süt, irmik, toz şeker ve sıvı yağı bir tencerede karıştırarak kaymak için hazırlayın. Karışımı pişirerek koyulaşmasını sağlayın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Hamuru iki eşit parçaya ayırın. İlk parçayı tezgahın üzerinde açarak ince bir yufka haline getirin.

Açılan yufkaların üzerine fırça yardımıyla krema sürüp üzerine isteğe göre ceviz serpin.

Yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz yarım daire olan yufkayı iki tarafından eşit şekilde büzüp rulo şeklinde sarıyoruz.

Tepsiyi 180 dereceye ayarlanmış fırında altın rengini alana kadar pişirin.

Şerbet için, su ve toz şekeri kaynatıp limon suyunu ekleyerek 10 dakika kadar kaynatın.

Fırından çıkan saç arasının üzerine sıcak şerbeti dökün.

Şerbetin çekmesi için tatlıyı ılımaya bırakın.

Konya'nın eşsiz lezzeti saç arası tatlısını evinizde denemek isterseniz, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.