Konyalı kadınların saç arası tatlı tarifi
Bu nefis tatlı, ince hamur tabakalarının arasına kaymak sürülmesiyle oluşturulur ve şerbet ile tatlandırılır. İşte evlerinizde Konya'nın meşhur saç arasını yapmanız için bir tarif:
Malzemeler:
Hamur İçin:
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
Bir tutam tuz
Kaymak İçin:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı irmik
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbet İçin:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
Un, sirke, sıvı yağ, su ve tuzu bir kasede yoğurarak hamur hazırlayın. Hamuru streç filme sararak 30 dakika dinlendirin.
Süt, irmik, toz şeker ve sıvı yağı bir tencerede karıştırarak kaymak için hazırlayın. Karışımı pişirerek koyulaşmasını sağlayın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Hamuru iki eşit parçaya ayırın. İlk parçayı tezgahın üzerinde açarak ince bir yufka haline getirin.
Açılan yufkaların üzerine fırça yardımıyla krema sürüp üzerine isteğe göre ceviz serpin.
Yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz yarım daire olan yufkayı iki tarafından eşit şekilde büzüp rulo şeklinde sarıyoruz.
Tepsiyi 180 dereceye ayarlanmış fırında altın rengini alana kadar pişirin.
Şerbet için, su ve toz şekeri kaynatıp limon suyunu ekleyerek 10 dakika kadar kaynatın.
Fırından çıkan saç arasının üzerine sıcak şerbeti dökün.
Şerbetin çekmesi için tatlıyı ılımaya bırakın.
Konya'nın eşsiz lezzeti saç arası tatlısını evinizde denemek isterseniz, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun!
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.