Konyalı KOBİ’lere Finansal Kiralama (Leasing) anlatılacak

Konyalı KOBİ’lere Finansal Kiralama (Leasing) anlatılacak
KOBİ'lere büyük bir finansal güç sağlayan leasing yöntemini anlatmak ve yaygınlaştırmak için yola çıkan Finansal Kurumlar Birliği, 24 Ekim Salı günü "Leasing ve Kobiler-Birlikte Güçlü Yarınlara" buluşmasında Konyalı Kobilerle buluşuyor.

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, Finansal Kurumlar Birliği Genel Sekreteri Ahmet Candan, Finansal Kurumlar Birliği Finansal Kiralama Sektör Temsil Kurulu Başkanı Ünal Gökmen'in katılacağı panel KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Tesisler Konferans Salonu'nda saat 16.00'da gerçekleşecek.
Türkiye'deki şirketlerin yüzde 99'unu oluşturan KOBİLER, istihdamın yüzde 75'ini karşılarken, ihracatın da yüzde 56'sını gerçekleştiriyor.

Türkiye'nin en hızlı gelişme kaydeden şirketleri sıralamasında KOBİ düzeyindeki şirketler öne çıkarken, yenilikçi teknolojilere yatırım, makine ve fabrika yatırımları da sürekli artıyor. Kendi ölçeklerinde yatırım yapmak, risklerini ve ekonomik yüklerini azaltmak, üretimini, istihdamını, gelirini arttırmak için finansman çözümü arayışı içine giren KOBİ'lerin başvurdukları çeşitli yöntemler var. Bunlardan biri de Finansal Kiralama yani Leasing. Finansal Kiralama (Leasing); fabrika ve ofis binaları, imalat makineleri, iş ve inşaat makineleri, kara, hava ve deniz taşıtları gibi yatırım mallarının edinilmesinde kullanılan orta ve uzun vadeli yatırım kredisi olarak açıklanıyor.

Kullanıldığında KOBİ'lere büyük bir finansal güç sağlayan bu yöntemi yaygınlaştırmak için harekete geçen Finansal Kurumlar Birliği, Türkiye ekonomisine yön veren KOBİ'lere ulaşmak için bir dizi toplantıyı hayata geçirdi. Geçtiğimiz aylarda Kahramanmaraş ve Manisa'da KOBİ’lerle bir araya gelen Finansal Kurumlar Birliği şimdi de tarım ve sanayinin kalbinin attığı yere, Konya'ya rotasını çevirdi.

Konyalı üretici, arkasına Finansal Kiralama (Leasing) desteğini alacak
Finansal Kurumlar Birliği koordinasyonu ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, BDDK, TİM, Türk Eximbank, KOSGEB, desteği ile yürütülecek olan "Leasing ve Kobiler- Birlikte Güçlü Yarınlara" buluşmalarının üçüncüsü Konya'da düzenleniyor.

Türkiye'nin KOBİ başkenti sayılan Konya, 30 binin üzerindeki KOBİ ve 1,5 milyar doları aşan ihracatıyla Anadolu Kaplanı unvanına sahip. Otomotiv yan sanayiden makineye, boyadan ayakkabıya kadar pek çok sanayi kolunun geliştiği kent, aynı zamanda Türkiye'nin tarım üssü. Konya'da faaliyet gösteren sanayi işletmelerinin sektörel çeşitliliği dikkat çekici. Kent, metal işleme alanında Türkiye pazarının yüzde 45'ine sahip.

Traktörlerde kullanılan parçaların yüzde 90'ını ve tarım makinelerinde kullanılan parçaların yüzde 100'ünü üretirken, bu alanda Türkiye pazarının yüzde 65'ini elinde bulunduruyor. Otomotiv yan sanayi sektöründe birçok marka ve modelin yüzde 70'ten fazla parça ve ekipmanı Konya'da üretiliyor.

Konya, yılda 15 milyondan fazla ayakkabı üretimi ile Türkiye pazarının yüzde 15'ini tek başına karşılıyor. “Mevlâna Şehri” Konya'da inanç turizmi yanı sıra "yenilenebilir enerji" alanında da dünya ölçeğinde büyük yatırımlar var. Tüm sektörlerdeki "Girişimci Ruhu" ile beraber "Leasing" desteğini arkasına alacak Konya, üretim ve ihracatını arttırarak Anadolu Kaplanı unvanını sürdürmek istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.