Mehmet Öz'ün ABD'deki senato seçimlerini kaybetmesi hemşehrilerini üzdü

Mehmet Öz'ün ABD'deki senato seçimlerini kaybetmesi hemşehrilerini üzdü
Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı: "Kardeşimizin seçimi kaybetmesine tabii ki çok üzüldük ama Mehmet Öz'ün siyasette devam etmesini bekliyor ve istiyoruz"

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin Pensilvanya senatör adayı Dr. Mehmet Öz'ün resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kaybetmesi, Öz'ün baba ocağı Konya'nın Bozkır ilçesindeki hemşerilerini üzdü.

Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, seçim sonuçlarını geceden beri televizyonlardan yakından takip ettiğini söyledi.

Gelen ilk sonuçların ardından üzüldüklerini belirten Saygı, "Kardeşimizin seçimi kaybetmesine tabii ki çok üzüldük ama Mehmet Öz'ün siyasette devam etmesini bekliyor ve istiyoruz. İnşallah Bozkır'ımızı, Türkiye'mizi en güzel yerlerde temsil eder." dedi.

İlçede yaşayan Öz'ün akrabalarından Kadir Uyar da seçimlere ilişkin üzüntü içinde olduklarını belirterek, "Kazandığı zaman biz de kazanmış oluruz. Haberleri takip ettik. Bozkır'a faydaları olan, olacak bir kişi. Bu nedenle üzüntülüyüz." diye konuştu.

- Mehmet Öz'den ilerleyen süreçte umutlular

Esnaf Mustafa Uyar ise Mehmet Öz ile hala dayı çocukları olduğunu dile getirdi. Öz'ün halasıyla görüştüğünü anlatan Uyar, "O seçimlerin yeniden sayılabileceğini söyledi ama eğer kazanamazsa çok üzülürüz. Memleket için, Türkiye için, Bozkır için üzülürüz. Buraya Öz ailesi çok büyük yatırımlar yaptı." ifadesini kullandı.

Emre Akgül ise kesin sonuçlar açıklanana kadar umutlarını kaybetmediklerini kaydetti.

Eski Bozkır Belediye Başkanı Lokman Ciğerci de "Kaybetti, üzüldük, Bozkır için değil, Türkiye için fayda sağlardı. Siyasete devam edeceğine inanıyorum." diye konuştu.

Vatandaşlardan Ali Kozağaç ise "Seçimleri kaybetse de onunla iftihar ediyoruz." dedi.

ABD'de Cumhuriyetçi Partinin Pensilvanya senatör adayı Dr. Mehmet Öz, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi ikinci sırada tamamlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.