Konyalı özel öğrenciden Türkiye ikinciliği

Konyalı özel öğrenciden Türkiye ikinciliği
Konya Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulu öğrencisi Alper Akgül, Türkiye Özel Sporcular Yüzme Şampiyonasında İkinci oldu.

Konya Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulu öğrencisi Alper Akgül, Türkiye Özel Sporcular Yüzme Şampiyonasında İkinci oldu. Antalya’da düzenlenen Türkiye Özel Sporcular Yüzme Şampiyonasında 125 özel sporcu mücadele etti. Şampiyona mücadele eden Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulu özel öğrencisi Alper Akgül, 50 m sırtüstü yüzme Türkiye 2’incisi oldu.

Öğrencisini tebrik eden Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulu Müdürü Muhammed Acıyan, "Özel çocuklarımıza okulumuzda özel önem veriyoruz. Özel çocuklarımız herkesin bildiği gibi özel ilgi ve alakaya ihtiyaç duyan çocuklar. Diğer akranlarına nispeten biraz daha dezavantajlı olarak hayata başlayan çocuklarımız. Özel çocuklarımızın sosyal ve kültürel faaliyetler ve sportif müsabakalarla kendilerine olan güvenleri artıyor, ailelerinin ve toplumun onlara olan bakışı değişiyor, arkadaş grubu değişiyor ve böylece de topluma uyumları artmış oluyor” diye konuştu.

Anne Ayşe Akgü ise, "Bu tip sosyal faaliyetlerle çocuğum daha kaliteli ve keyifli bir yaşam sürüyor, bundan dolayı hem yavrum mutlu oluyor hem de ben. Sosyal ve kültürel faaliyetlerle çocuğum her geçen gün kendisini geliştiriyor, hayata umut ve uyum sağlıyor. Buda benim için ve çocuğum için mutlu bir gelecek vadediyor" dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.