Konyalı Rektör Evren Yaşar’a vefa ziyareti

Konyalı Rektör Evren Yaşar’a vefa ziyareti
 Editör
Yozgat Bozok Üniversitesi rektörlüğüne atanan Bozkırlı Prof. Dr. Evren Yaşar’a Bozkırlılar Derneği ve Gazilerden vefa ziyareti.

Yozgat Bozok Üniversitesi rektörlüğüne atanan Bozkırlı Prof. Dr. Evren Yaşar’a Bozkırlılar Derneği ve Gazilerden vefa ziyareti.

Bozkır ve Çevresi Dernekler Federasyonundan Başkan Burhan Yılmaz, Başkan Yardımcısı Ali Cankurt, Dere Derneği ve Bozkırlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Mutlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi Başkanı Süleyman Ege, Terör Gazisi Hasan Kocamaz ve Turan Tuna’dan oluşan heyet Rektör Yaşar’ı makamında ziyaret etti.

konyali-yozgat-bozok-universitesi-rektoru-evren-yasara-vefa-1.jpg

Bozkır ve Çevresi Dernekler Federasyonu Başkanı Burhan Yılmaz, “Hemşerimiz olan Rektörümüzü ziyaret etmek bizleri de çok mutlu etti. Kendisinin Konya ve Bozkırlı köklü bir ailenin evladı olması ve başarılı hizmetleri ile tanınması bizim için ayrı bir gurur kaynağı idi. Son kararname ile Yozgat Bozok Üniversitesine Rektör olarak atanması nedeniyle kendisine hem bir vefa hem nezaket ziyaretinde bulunduk. Bizleri oldukça Güleryüz ve samimi bir şekilde karşılayan rektörümüze yeni görevinde başarılar dileriz” dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi Başkanı Süleyman Ege,'' Rektörümüz daha önce Bilkent Türk Silahlı Kuvvetleri Gaziler Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çatışmalarda değişik uzuvlarını kaybeden gazilerimizin ameliyatlarını gerçekleştiren rektörümüze gaziler olarak vefa borcumuz vardı. Bu gün bu görevimizi yerine getirmenin huzurunu yaşadık. Kendilerine yeni görevinde başarılar dilerim” dedi.

konyali-yozgat-bozok-universitesi-rektoru-evren-yasara-vefa-2.jpg

Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve GATA’da görev yapan ancak Askeri Hastanelerin kapanmasının ardından Ankara Şehir Hastanesi Başhekimi olarak görev yapan son olarak Yozgat Bozok Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Evren Yaşar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Konya ve Bozkır’dan vefalı dostlarımızın ziyareti beni çok mutlu etti. Kendilerine teşekkür ediyorum. Görevde olduğum sürece gazilerimize gereken desteği vermeye devam edeceğim” diye konuştu.

REKTÖR EVREN YAŞAR KİMDİR?

1975 yılında Bozkır-Konya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Seydişehir-Konya’da, lise öğrenimini İstanbul Kuleli Askeri Lisesinde tamamladı. 1999 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisinden Tabip Teğmen olarak mezun oldu. 1999-2002 yılları arasında Uzunköprü – Edirne’de Hudut Taburunda karargâh baştabibi olarak görev yaptı.

GATA Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı'nda uzmanlığını tamamlamıştır. Uluslararası deneyim kazanmak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri'nde Colorado Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev aldı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak görev alan Evren Yaşar, Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde idari görevlerde bulundu. Beyin hasarı rehabilitasyonu ve [kas iskelet sistemi] ağrıları konularında ulusal ve uluslararası alanda uzmanlaşmış, birçok bilimsel eğitim ve deneyime sahip bir akademisyen.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.