Konyalı seçmene tercihi soruldu! İşte Konyalıların başkan olarak görmek istediği isim

Konyalı seçmene tercihi soruldu! İşte Konyalıların başkan olarak görmek istediği isim
31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde TÜSİAR, Konya’yla ilgili yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı.

TÜSİAR araştırma şirketi Konya’da, yerel seçimlerde seçmenin belediye başkanlığı için parti ve aday tercihini analiz etmek üzere yaptığı anketin sonuçları açıklandı. Konyalı seçmenlere hangi partiden belediye başkanı seçilmek istendiğine ilişkin sorular yöneltilirken, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Konyalı seçmenin kimi görmek istediği sorusu da yöneltildi.

ANKETE GÖRE BU PARTİ BÜYÜK BİR SIÇRAMA YAPTI

2024 Mart ayında gerçekleşecek olan yerel seçimler için seçim takvimi Resmi Gazete'de yayımlandı ve 31 Mart 2024 Pazar günü seçimler yapılacak. Bu seçimlere ilişkin olarak TÜSİAR araştırma şirketi tarafından yapılan bir ankette Konya'da tercihler incelendi. 7 bin 119 denek üzerinde gerçekleştirilen ankette, "Bugün seçim olsa Konya Büyükşehir Belediyesi için hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Ankete katılanların tercihleri şu şekilde belirlendi: Yüzde 41,3 AK Parti, yüzde 11,7 Yeni Refah Partisi, yüzde 9,7 MHP, yüzde 6,5 CHP, yüzde 5,1 İYİ Parti, yüzde 2,0 Zafer Partisi ve yüzde 1,8 Saadet Partisi. Bu sonuçlara göre, AK Parti'nin Konya'da güçlü olduğu görülüyor ve yerel seçimlerde önde olduğu belirtiliyor.

konyalilarin-yerel-secim-tercihi-anket-3.jpg

KONYALILAR KİMİ BAŞKAN OLARAK GÖRMEK İSTİYOR?

2024 Türkiye yerel seçimleri, Türkiye genelinde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve diğer yerel görevlilerin seçildiği önemli bir seçimdir. Bu seçimler genellikle 5 yılda bir yapılırken, son yerel seçimler 2019 yılında gerçekleşti. 2019 seçimlerinde sürpriz sonuçlar yaşanmış ve 2024 seçimlerinde de benzer sürprizlerin olması bekleniyor. TÜSİAR araştırma şirketi, Konya'da yapılacak yerel seçimlere yönelik önemli bir ankete imza attı. Ankette, "Kimin Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını istersiniz?" sorusu deneklere yönlendirildi ve 7 bin 357 denek üzerinde açık uçlu olarak gerçekleştirildi. İşte bu ankete göre elde edilen sonuçlar: Uğur İbrahim Altay: yüzde 20,28, Hasan Kılca: yüzde 16,50, Tahir Akyürek: yüzde 7,40, Hasan Angı: yüzde 6,10, Murat Kurum: yüzde 5,20, Temoan Rıza Güneri: yüzde 4,10, Mustafa Özkafa: yüzde 3,40, Refik Tuzcuoğlu: yüzde 3,10, Fahrettin Yokuş: yüzde 2,40, Ahmet Sorgun: yüzde 1,56, Temel Peker: yüzde 1,45, Mustafa Kavuş: yüzde 1,14 Ahmet Pekyatırmacı: yüzde 1,4 ve diğer: yüzde 12,99. Ayrıca, bu sonuçlara göre MHP'nin adayı yüzde 7,90, CHP'nin adayı yüzde 3,28 ve İYİ Parti'nin adayı yüzde 2,27 oranında destek görüyor. Konya'da gerçekleşecek yerel seçimlerde adayların etkisi ve tercihleri büyük bir önem taşıyor gibi görünüyor.

konyalilarin-yerel-secim-tercihi-anket-5.jpg

konyalilarin-yerel-secim-tercihi-anket-4.jpg

konyalilarin-yerel-secim-tercihi-anket-1.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.