Konyalılar en çok hangi ülkelerde yaşıyor?

Konyalılar en çok hangi ülkelerde yaşıyor?
Konya’nın Yunak, Kulu ve Cihanbeyli en fazla göç veren ilçeler arasında yer alıyor. Kulu en çok İsveç’e göç eden ilçe olarak dikkat çekiyor.

Konya’nın bazı ilçelerinden oldukça fazla sayıda yurtdışına göç eden vatandaş bulunuyor. Norveç, Almanya, Danimarka, İsveç gibi ülkelere göç veren Konyalıların hatta Avusturya’da bir Konyalılar kasabası bile bulunuyor.

KONYALILAR KASABASI

Avusturya'nın Tirol eyaletindeki Innsbruck şehrine bağlı Telfs belediyesi, Türk nüfusunun çoğunlukta olduğu bir bölge. Şehirde yaşayanların büyük çoğunluğunu İç Anadolu Bölgesi'nden vatandaşlar oluşturuyor. Konya ve civar iller Ankara, Kırşehir, Aksaray, Niğde'den gelen vatandaşlar, Telfs'teki Türk nüfusunda büyük yer kaplıyor. Sadece bir bölgesinden ziyade Avusturya’nın genelinde Konya nüfusu çoğunlukta. Kanada’da Konyalılar çoğunlukta yaşıyor. Buraya göç özellikle Kulu’dan veriliyor.

İSVEÇ’E MİLLETVEKİLİ

İsveç’te yaşayan Konyalılar, siyasette de aktif rol oynuyor. Kulu halkı 1965'ten beri ülkeye göç edip şu an itibariyle ülkede 50 binin üzerinde bir nüfusa sahip. Geçtiğimiz yıllarda ise İsveç'te Kululu bir milletvekili seçilmişti.

KONYA’DAN DİREKT UÇUŞLAR

Konya’dan Norveç’in başkenti Oslo’ya direkt uçuş var. Aynı zamanda geçtiğimiz yıllarda SunExpress Üst Yöneticisi (CEO) Jens Bischof, Stockholm ve Düsseldorf'a da Konya’dan direkt uçuş eklendiğini duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.