Konyalılar kahvaltıda ne yer?

Konyalılar kahvaltıda ne yer?
 Editör
Konya’nın ilçelerinde - bazlama ve tereyağıyla güne başlanırken Konya’da Konyalılar kahvaltıda ne yer? İşte sizler için derledik…

Konya’da sabah kahvaltısı, hem kentin geleneksel mutfak kültürünü hem de modern şehir yaşamının temposunu yansıtıyor. Anadolu’nun kalbi sayılan Konya’da, kahvaltı alışkanlıkları bölgelere göre değişiyor.

simit-pogacaya-ve-ekmege-zam-yaptilar-iste-son-fiyatlar-17392596582409-001.jpg

SAC BÖREĞİ, BAZLAMA, TAZE KÖY PEYNİRİ VE TEREYAĞI

Kırsal kesimlerde yaşayan Konyalılar güne genellikle sac böreği, bazlama, taze köy peyniri ve tereyağı gibi yöresel lezzetlerle başlıyor. Odun ateşinde pişen sıcak bazlama ve yanında çay, köy sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olmayı sürdürüyor. Şehir merkezinde ise hayat temposu daha hızlı. Erken saatlerde işe giden memurlar, işçiler ve özel sektör çalışanları genellikle kahvaltılarını simit, poğaça, açma ve peynirli börek gibi pratik yiyeceklerle geçiştiriyor. Özellikle tramvay durakları ve iş merkezlerinin çevresindeki fırın ve pastanelerde sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk yaşanıyor.

1743844937708-tereyagi.jpg

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez içeceği olan demli çay ise her kesimde ortak bir alışkanlık. Kimi Konyalı çayını sabah fırın önlerinde ayaküstü yudumlarken, kimisi evinde sıcak bazlama ve zeytin eşliğinde güne başlıyor.

sac.jpg

Uzmanlar, sabah kahvaltısının günün en önemli öğünü olduğunu hatırlatarak, özellikle hızlı tempoda çalışan vatandaşların daha dengeli bir kahvaltı alışkanlığı edinmesi gerektiğini vurguluyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.