Konyalıları ne mutlu ediyor?

Konyalıları ne mutlu ediyor?
TÜİK il il kişilerin mutluluk düzeylerini ve mutluluk kaynaklarını ölçtü. Yapılan araştırmalara göre Konya’da kadınlar daha çok mutlu olurken, mutluluk kaynağını ise sağlık oluşturuyor

Birçok olayı geride bıraktığımız son yılda illerde mutluluk kaynakları ve mutlu olan kişilerin oranı ölçüldü. Ülke genelinde mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranı 2015 yılında yüzde 56,6 iken 2016 yılında yüzde 61,3 oldu. Mutsuz olduğunu beyan eden bireylerin oranı ise yüzde 11,4’ten yüzde 10,4’e düştü.

KADINLAR DAHA MUTLU

TÜİK verilerine göre Konya’daki toplam mutlu oranı ortalaması yüzde 65,6. Bu oranın yüzde 60,4’ünü erkekler oluştururken, yüzde 70,5’ini ise kadınlar oluşturuyor. Yani bu araştırmaya göre Konya’da cinsiyete göre en çok kadınlar mutlu. Orta derecede mutluların oranı 25,8’,iken erkekler bu orada 28,1, kadınlar ise 23,7 yüzdesiyle yerine alıyor. Mutsuzların yüzdesine baktığımız zaman toplam mutsuz oranın 8,6, erkek mutsuz oranının 11,5 ve erkek oranının yarısı olarak 5,8 rakamı ile kadınların mutsuz olduğu görülüyor.

PARA VE İŞ ORANLARI ALT SIRALARDA

Konya’daki mutluluk kaynaklarına bakıldığında ise bireyler ve gruplar tek tek incelendi. Mutluluk kaynağı olan kişilerden tüm aile 74,3, çocuklar 13,6, eş 4,5, anne/baba 2,4, kendisi 2,1, torunlar 1,5 ve diğer kısmını ise 1,6 oranları oluşturuyor. Mutluluk kaynaklarına baktığımız zaman ise 59,6 oranı ile Konyalıların en çok sağlıktan mutlu olduğu saptandı. En az kaynak olarak ise diğer seçeneğinden sonra Konyalıları en az 2,8 oranı ile iş mutlu ediyor. Konyalıları 20 oranı ile sevgi, 12,1 oranı ile başarı, 4,6 oranı ile para ve 1 oranı ile diğer seçenekler mutlu ediyor. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.