Konya’nın bilinen bilinmeyen tüm lezzetleri bu kitapta!
Konya'nın zengin mutfak kültürünü ve unutulmaya yüz tutmuş geleneksel lezzetlerini tanıtmak amacıyla hazırlanan özel bir yayın, fotoğraf sanatçısı Mürsel Çetin tarafından tamamlandı. "Konya Lezzetleri" adlı bu eser, fotoğraflarla adeta bir lezzet yolculuğu sunuyor.

Mürsel Çetin, hazırladığı yayını tanıtmak için Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rasim Atalay'ı ziyaret etti. Atalay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Konya'nın kadim lezzetlerini bir araya getiren bu değerli çalışma için çok teşekkür ederiz" dedi.

Konya'nın kadim lezzetlerini daha kolayca tanıtmak için böyle bir çalışmaya imza attığını belirten Çetin, "Yayınımızla, Konya Mutfağı'nın zenginliğini hem gelecek nesillere aktarmayı hem de dünyaya tanıtmayı istedik. Annelerden kızlarına, ustalardan çıraklara aktarılan bu eşsiz lezzetleri görsel bir şölenle buluşturduk" dedi.

"KONYA'NIN YÜZLERCE GELENEKSEL LEZZETİ BU KİTAPTA"
Etliekmek, bamya çorbası, fırın kebabı gibi bilinen yemeklerin yanı sıra, Konya'nın yüzlerce geleneksel lezzetinin bulunduğuna dikkat çeken Çetin, "Bu yayınla, bir ninenin, bir annenin veya bir aşçının el emeğiyle hazırladığı, unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerle okuyucularımızı görsel bir lezzet yolculuğuna çıkaracağız" ifadelerini kullandı

Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.