Konya’nın bir tarafı donacak, bir tarafı yanacak!

Konya’nın bir tarafı donacak, bir tarafı yanacak!
 Editör
Geniş bir yüzölçümüne sahip olan Konya’da hava sıcaklığı ve mevsim şartları değişkenlik gösterebiliyor. Önümüzdeki günlerde şehrin bir tarafının yağmur ve sıcak havayla birlikte baharı, diğer tarafının ise soğuk ve karla birlikte kışı yaşaması bekleniyor

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü verilerine göre Konya ve çevresinde önümüzdeki 3 gün boyunca yağmur hakim olacak. Şehrin Güneybatısında kalan ilçelerde ve özellikle yüksek kesimlerde ise kar yağışı bekleniyor.

Konya’nın haftalardır beklediği ve bir türlü gelmek bilmeyen kar hasreti devam ediyor. Özellikle gece saatlerinde sıcaklığın -9 dereceye kadar düştüğü Konya’da beklenen kar yağışı yapılan tahminlere göre önümüzdeki 3 gün boyunca yüksek kesimlerde etkili olacak. Kar yağışının özellikle şehrin Güneybatısında bulunan ve Toroslar üzerinde kurulu olan ilçelerde yer yer yoğun bir şekilde düşeceği tahmin ediliyor.

bozkir-golcuk-yaylasi.jpg
Bozkır Gölcük Yaylası
​​​​​​

YÜKSEK KESİMLERDE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLACAK

Şehir merkezine henüz düşmeyen kar yağışı şehrin Güney ve Güneybatı ilçelerinde etkili olmaya başladı. Son bir haftalık süreçte Akören, Hadim, Bozkır, Taşkent, Derebucak ve Derbent başta olmak üzere yüksek kesimlerde bulunan ilçelerin genelinde kar yağışı görüldü.

Kar yağışının beyaz bir örtü oluşturduğu ilçelerde ekipler kapanan yolları trafiğe açmak için çalışma yürütürken, önümüzdeki 3 günlük sürede bölgede yeniden kar yağışının etkili olacağı yönünde tahminler paylaşıldı. Bu geceden itibaren özellikle yüksek rakımlı merkezlerde kar yağışının yer yer yoğunlaşarak devam edeceği bildirildi.

KONYA DÜN GECE BUZ KESTİ!

Öte yandan Konya genelinde dün gece sıcaklık değerleri son dönemin en alt seviyesine düştü. Konya’nın genelinde gece sıcaklık değerleri sıfırın altında inerken bazı merkezlerde bu değer -9 dereceye kadar geriledi. Hissedilen sıcaklık, ölçümlerde elde edilen sıcaklık değerlerinin de altına indi.

1.jpg

2.jpg

Yapılan ölçümlerde dün gece Konya’nın en soğuk ilçesi -8,9 derece ile Cihanbeyli olurken, en sıcak ilçe ise -3,3 derece ile Ilgın ilçesi oldu.

KONYA’DA YENİDEN BAHAR HAVASI HAKİM OLACAK

Önümüzdeki 5 günlük hava tahminlerine bakıldığında ise Konya genelinde hava sıcaklıklarının artması ve baharı andıran bir sıcaklığın hakim olması bekleniyor. Konya’da yarıdan itibaren hava sıcaklığının gündüz saatlerinde 10 derecenin üzerine çıkması, gece saatlerinde ise sıfır dereceye kadar gerilemesi bekleniyor.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.