Konya’nın Bozkır Barajı’ndan sevindirici haber

Konya’nın Bozkır Barajı’ndan sevindirici haber
Konya'nın Bozkır ilçesinde etkili olan kar yağışıyla Bozkır Barajı'nda su seviyesinde önemli bir artış gözlemlendi.

Konya'nın Bozkır ilçesinde etkili olan kar yağışıyla Bozkır Barajı'nda su seviyesinde önemli bir artış gözlemlendi.

aw627199-02.jpg

Bölgede etkili olan son yağmur ve kar yağışlarının ardından bu yağışlara bağlı olarak baraj doluluk oranının hızla yükseldiği bildirildi. Bozkır Barajı'ndan paylaşılan anlık görüntüler, suyun hacimsel olarak arttığını ve baraj doluluğunun belirgin şekilde yükseldiğini gösteriyor. Verilere göre, barajdaki su seviyesinin sadece son bir hafta içerisinde yaklaşık 1 metre yükseldiği tespit edildi.

aw627199-01.jpg

Yetkililer, devam eden yağışların barajdaki doluluk oranını olumlu yönde etkilediğini ve bölgenin su ihtiyacına önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.