Konya’nın bu ilçesi dün gece kara doydu! İşte ilçe ilçe Konya’daki yağış miktarları

Konya’nın bu ilçesi dün gece kara doydu! İşte ilçe ilçe Konya’daki yağış miktarları
 Muhabir
Dün akşam saatlerinde başlayan yağmur, şehrin yüksek kesimlerinde yerini kara bıraktı. Şehri kuşatan rahmet, aralıklarla yoğunlaşarak devam etti. Şehrin yüksek kesimleri kar yağışıyla beyaza büründü

Konya dün gece boyunca rahmet kuşatması altındaydı. Akşam saatlerinde başlayan yağmur, gece boyunca yer yer yoğunlaşarak devam etti. Şehrin yüksek kesimlerinde havanın soğumasıyla birlikte yağmur yerini karla karışık yağmura ve sonrasında kara bıraktı.

Kar yağışı, hasretle beklenen ve özlenen manzaraları da beraberinde getirdi. Konya’nın özellikle dağlık ve yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, beyaz bir örtü oluşturdu.

hangi-ilceye-ne-kadar-yagis-dustu1.jpg

KONYA’NIN HANGİ İLÇESİNE NE KADAR YAĞIŞ DÜŞTÜ?

Dün akşam aralıklarla etkili olan ve gece boyunca devam eden yağmur ve kar bereketi büyük bir sevinçle karşılandı. Peki hangi ilçeye ne kadar yağış düştü?

Konya’da dün etkili olan rahmetin verilerini Meteoroloji Uzmanı Kuttusi Demir, sosyal medya hesabından paylaştı. Buna göre Konya’nın en çok yağış alan ilçesi metrekareye düşen 27,1 kilogramlık yağış miktarı ile Derebucak oldu. En az yağış alan ilçe ise metrekareye 4,2 kilogram yağış alan Meram ilçesi sınırlarındaki Kent Ormanları mevkii oldu.

İşte ilçe ilçe yağış miktarları:

1-15.jpg

2-1.jpg

KONYA’YA KAR NE ZAMAN GELECEK?

İçinde bulunduğumuz kış döneminde en çok merak edilen konulardan biri de Konya’ya kar yağışının ne zaman düşeceği oldu. Birçok ilçesi beyaz bereketle kuşanan Konya’nın il merkezine henüz kar yağmadı.

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı tahminlere göre Konya il merkezi kar yağışı için biraz daha bekleyecek. Meteorolojik tahminlere göre Konya genelinde bugünden itibaren gökyüzü açık ve hava güneşli olacak.

Önümüzdeki 5 gün boyunca Konya genelinde yağış beklenmiyor. Hava sıcaklığının da mevsim normalleri düzeyinde olması bekleniyor. Konya genelinde gece sıcaklığı sıfırın altına düşecek. Ancak gündüz sıcaklık değerleri 10 dereceye kadar çıkabilecek.

hangi-ilceye-ne-kadar-yagis-dustu-001.jpg

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.