Konya’nın bu ilçesinde su bitti! İmza kampanyası başladı

Konya'nın Altınekin ilçesinde, Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu başkanlığında bir araya gelen mahalle muhtarları, bölgedeki su sorununa dikkat çekti.
Konya'nın Altınekin ilçesindeki mahallelerin muhtarları tarımsal sulama kuyularındaki su seviyesinin bir sezonda bulunduğu derinlikten 35-40 metre civarında daha aşağı çekilmesi nedeniyle ilçede artık sulu tarım yapılamaz hale geldiğini vurguladı.
Altınekin bölgesindeki muhtarlarla yaptıkları görüşmenin ardından Pusula'ya özel açıklamalarda bulunan Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, geniş ürün deseni ile katma değerli ürünler üretmek için bölge halkının var gücüyle mücadele ettiğini, birim alandan en yüksek verimi alarak ekonomiye en iyi katkıyı sunmaya çalıştığını ancak bugün gelinen noktada çiftçinin artık tarlasından ürün hasat edemeyecek duruma gerilediğini bildirdi.
ÇİFTÇİLER SU SORUNUNA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI
Altınekin’de kuruyan topraklar ve susuz kalan araziler yüzünden ekim yapılamaz noktaya gelindiğini belirten Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu “Mahalle muhtarımızla bir araya geldik ve Altınekin için hayati öneme sahip olan su sorununu masaya yatırdık. Muhtarlarımız, halkının neredeyse tamamı tarım ve hayvancılıkla uğraşan ilçemizin dört bir yanından gelen talepleri topladı. Birlikte bu sorunu en yüksek perdeden duyurmak ve ilgililerin dikkatini cezbetmek için ne yapabileceğimizi tartıştık. Konya Ovası'nın genel sorunu olan su ile ilgili bölgemizdeki durumu göz önünde bulundurarak, dış havzalardan su getirilmesi konusunda ivedilikle hareket edilmesi gerektiği kanaatimiz daha da olgunlaştı. Su sorununun çözümü, hem ilçemiz hem de bölgemiz için hayati bir mesele. Başlattığımız kampanya doğrultusunda muhtarlarımız, kendi mahallelerinde ikamet eden üreticilerimizden topladıkları imzaları bizlere ulaştıracak. Hedefimiz en az 10 bin üreticinin içerisinde talep ve dileklerimizin bulunduğu ve özellikle su sorununa dikkat çektiğimiz raporu en kısa sürede hem şehrimizdeki hem de Ankara'daki ilgili makamlara ulaştırmak. Hem siyasi makamlara, hem ilgili bakanlıklara ve bürokrasiye içerisinde bölgemiz genelindeki üreticilerimizin de imza attığı ortak mutabakat metnini ulaştırıp, sesimizi daha gür bir şekilde çıkarmanın gayreti içerisinde olacağız. Artık geri dönüşü olmayan bir yol üzerinde yürüyoruz. Yıllardır bahsettiğimiz, belli aralıklarla gündem etmeye çalıştığımız konuda artık yolun sonu göründü. Bugün bölgemiz genelinde suyun bitme noktasına geldiğine şahidiz" ifadelerini kullandı.
'SUYUN DA SÖZÜN DE BİTTİĞİ YERDEYİZ!'
Küresel iklim değişikliğinin doğal bir sonucu olarak su krizinin ülkemiz genelinde baş gösterdiğini ancak zaten su kriziyle mücadele halinde olan Konya'da bu sorunun daha derinden ve acı bir şekilde hissedildiğini dile getiren Başkan Bekir Kağnıcıoğlu, "Konya özelinde ve bölgemiz olan Konya Ovası'nın kuzeyi genelinde olaya baktığımızda artık suyun da sözün de bittiği yerde olduğumuzu görüyoruz. Su sorununu kökten çözecek bir girişimin ivedilikle yapılması gerekiyor. Yoksa rızkımızı kazandığımız toprak, daha kurak ve çorak bir hal alacak. Toprağın suya olan özlemi dinmediği sürece bizim de kaygılarımız ve korkularımız bitmeyecek. Suyun dış havzalardan gelmesi, bu sorunu kökten çözecek ve bereketli topraklarımıza yeniden can verecek" dedi.
TOPRAĞIMIZ BEREKETLENSİN, YÜZÜMÜZ GÜLSÜN İSTİYORUZ
Özüne bakıldığında taleplerinin bireysel değil tüm Konya halkını ve ülkeyi ilgilendiren önemli bir beklenti olduğunu ifade eden Başkan Kağnıcıoğlu, "Yıllarca tarımın başkenti olduğuyla övündüğümüz Konya'nın verimli ovasından ne yazık ki artık verimli olduğu yönüyle bahsedemez hale geldik. Toprağın sevdası, aşkı sudur. Toprak suya kavuşmadan aşk olmaz, verim olmaz. Biz topraklarımıza tutkuyla bağlı, üretime sevdalıyız. Temelinde isteklerimiz ve beklentilerimiz de bu tutkunun ve bağlılığın bir neticesidir. Toprağımızın yeniden bereketlenmesini ve yüzümüzün yeniden gülmesini istiyoruz. Bu doğrultuda Altınekin'de başlattığımız bu çalışmanın bölgemizde de yayılmasını ve diğer ilçelerin de aynı şekilde ses yükselterek Konya Ovası'ndaki kuraklık ve çölleşmeye giden sorun ile ilgili bir kampanya yürütmelerini arzu ediyoruz. Arzumuz, üreticilerimizin haklı talepleri için bir an önce somut adımların atılmasıdır. Yoksa kaybeden sadece Altınekin değil tüm Konya ve maalesef ülkemiz tarımı olacak" diyerek sözlerini tamamladı.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.