Konya’nın çözülmesi gereken en büyük sorunu nedir? İşte çözülmesi gereken sorunlar

Konya’nın çözülmesi gereken en büyük sorunu nedir?  İşte çözülmesi gereken sorunlar
Konya’da çözülmesi gereken en büyük sorununun ne olduğunu vatandaşlara sorduk. Birçok vatandaş artan nüfusa bağlı olarak, trafiğin kalabalık olması ve trafik kurallarına uyulmadığını söyledi.

Konya’da çözülmesi gereken en büyük sorununun ne olduğunu vatandaşlara sorduk. Birçok vatandaş artan nüfusa bağlı olarak, trafiğin kalabalık olması ve trafik kurallarına uyulmadığını söyledi.

Göç ve yıllar içerinde artış gösteren şehir nüfusu bazı sorunları da beraberin de getiriyor. Duyarsız kişilerin çevreye vermiş olduğu zarar ve trafik kültürünün olmaması konusunda birçok vatandaş, şikâyetini dile getirdi. Vatandaşlara Konya’nın çözülmesi gereken en büyük sorunu nedir diye sorduk. İşte vatandaşlardan aldığımız cevaplar…

SIRANIN KENDİLERİNE GELMESİNİ BEKLİYORLAR

Konya’nın çözülmesi gereken en büyük sorununun trafik olduğunu dile getiren Kemal Çelik, “Konya’da çözülmesi gereken en büyük sorun; trafik. Bazen trafik ışığının birkaç defa yanıp, sıranın biz yayalara gelmesini bekliyoruz” dedi.

CEYHAN: HER GÜN BİNBİR BADİRE ATLATIYORUM

Deprem bölgesinden Konya’ya geldiğini söyleyen Savran Ceyhan, “Ben Konya’ya deprem bölgesi olan Hatay’dan geleli 6 ay oldu. Gördüğüm kadarıyla tek sorunu trafik. Trafik kurallarına uyup, saygı gösteren pek kimse olmuyor. Trafikte herkes kendi kafasına göre hareket ediyor ve kuralları kendisi belirliyor. Hala Konya’nın trafik kültürüne alışamadım. Her gün binbir badire atlatıyorum. Allah burada yaşayanlara sabır versin” diye konuştu.

ÇÖP KUTUSU ACİZLİĞİ!

Konyalıların temizlik konusunda duyarsız olduğunun altını çizen Ali Elibol, “Konya’nın en büyük sorunu hijyen, sokakları çok pis. Şehir içi trafiği de kalabalık. Şu an başka bir sorun göremiyorum. Temizlik konusunda şunu dile getirmek isterim; belediyenin personeli çalışmıyor değil, vatandaşın kendisi temizlik konusunda çok duyarsız. Örneğin, vatandaş çöpünü bir metre kadar ileride bulunan çöp kutusuna atmaktan aciz. Sigara izmariti ve içmiş olduğu suyun şişesini yerlere atıyor. Bir de şunu gözlemledim; Konya’nın vatandaşları kaba. Bu davranışların Selçuklu Devleti’nin Pahitahtı Konya’ya, yakışmadığını düşünüyorum. Genel olarak Konya yaşlanılacak bir şehir” şeklinde konuştu.

ESEN: YAĞMURLU HAVALARDA BU SORUN BÜYÜYOR

Meram bölgesinde ikamet eden Kemal Esen, “Meram lokasyonunda ikamet ediyorum. Meram’ın altyapı sorunu var. Yağmur ve kar yağdığında çok sorun oluyor. Meramlı olarak kışın kar yağdığında, bazı sokakların felç olduğunu görüyorum. Özellikle yağmurlu havalarda bu sorun büyüyor. Ara sokaklar ve alt geçitlerdeki sorunlar gözlemliyorum. Gözlemlediğim kadarıyla bu yerlerdeki sorunlar çözüme kavuşturulması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

CANKIR: TRAFİK VE OTOPARK EN BÜYÜK SORUN

Konya’da trafik ve otopark alanının çözülmesi gereken sorunlardan olduğuna dikkat çeken Muhammet Cankır, “Biz yurt dışında yaşıyoruz. Şu an için trafik ve otopark en büyük sorunumuz olduğunu düşünüyorum. Gençlerimizin sayısı oldukça fazla. Gençler için bir şey yapılabilir diye düşünüyorum. Tek Alaaddin Tepesi yeterli değil” ifadelerini kullandı.

“KLİMA ÇALIŞMIYOR, SEFERLER AZ”

Konya’daki otobüslerde klimanın olmadığını aktaran Ahmet Can ve Mehmet Güner arkadaşlar ise şu görüşlere yer verdi: “Konya’daki otobüslerde klimalar çalışmıyor ve sefer sıklıkları da az oluyor. Toplu ulaşım araçlarına zam yapıldı ama seferler azaldı. Başkada bir sorun göremiyorum.”

ÖZKOL: KONYALILARI HOŞGÖRÜLÜ BİLİYORDUM

Konya’daki ev kiralarının yüksek olduğunu ifade eden Umut Özkol, şunları kaydetti: “Konya’ya geleli bir hafta oldu. Konya’da gözlemlediği kadarıyla ev kiraları çok yüksek. Ayrıca, Konyalı vatandaşları daha hoşgörülü biliyordum. Ama çokta hoşgörülü değiller sanki. Benim yaşadığım bölgeyle de alakalı olabilir. Güneydoğu Anadolu bölgesinden Konya’ya geldim. Bizim bölgenin vatandaşları biraz daha sıcakkanlı oluyor.”

POLAT: KONYA’DA BİR SORUN YOK

Konya’da herhangi bir sorun olmadığını kaydeden Şerife Polat, “Bana göre Konya’da bir sorun yok. Konya’nın her şeyi çok güzel. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız da çok iyi çalışıyor. Yani bana göre bir sorunu yok” görüşlerine yer verdi.

“SEFER SIKLIĞI AZ”

Meram bölgesinde bulunan toplu ulaşım araçlarının sefer sayısına dikkat çeken ismini vermek istemeyen bir vatandaş ise, “Meram Havzan’da otuyorum. O bölgenin otobüs ve dolmuşun sefer sıklığı az. Dolmuş belirli bir saatten sonra çalışmıyor” dedi.

KILIÇARSLAN: YAVAŞ HAREKET EDİYORUZ

Artan nüfusla birlikte trafiğin de yoğunlaştığının altını çizen Berkay Kılıçarslan, “Bence Konya’nın en büyük sorununu trafik olarak görüyorum. Artan nüfusla birlikte, trafikte bulunan araçların sayısı da arttı. Araç kalabalığından dolayı yavaş hareket etmeye başladık. Yolların da artan nüfusa göre düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum” görüşlerine yer verdi •Pakize Şengül

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum