Konya’nın hangi ilçesine ne kadar yağmur yağdı? Rahmet devam edecek mi? İşte detaylar

Konya’nın hangi ilçesine ne kadar yağmur yağdı? Rahmet devam edecek mi? İşte detaylar
 Muhabir
Dün akşam saatlerinde Konya’da başlayıp gece boyunca yer yer etkili bir şekilde devam eden yağmur, Ereğli ve Halkapınar harici tüm Konya’yı ıslattı. Rahmet, sevinçle karşılanırken yağış, konuma göre 24 kilogramla 3 kilogram arasında değişti

Konya, uzun süredir beklediği yağmur bereketine sonunda kavuştu. Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü’nün tahminleri doğrultusunda günler öncesinde yaptığı uyarılar boşa çıkmadı. Konya genelinde dün akşam saatlerinde başlayan rahmet, gece boyunca yer yer etkili bir şekilde devam etti.

konya-yagmur.jpg

YAĞMURA EN ÇOK ONLAR SEVİNDİ

Konya genelinde etkili olan yağmur, en çok da tohumunu toprakla buluşturup umutla bekleyen çiftçileri sevindirdi. Konya genelinde tarım yapılan alanların neredeyse tamamına yağmur damlaları düştü. Yağmur, şehir merkezinde de sevinçle karşılandı.

EREĞLİ VE HALKAPINAR HARİÇ İL GENELİNE YAĞDI

Konya’nın özlemle beklediği yağmur rahmeti, Ereğli ve Halkapınar ilçeleri haricinde şehrin tamamında etkili oldu. Dün gece, Konya il merkezine ortalama 8 kilogram yağmur düştüğü tespit edildi. En az yağış alan ilçe 5,8 kilogram ile Tuzlukçu olurken, en çok yağış alan ilçe ise 24,1 kilogram ile Beyşehir oldu.

HANGİ İLÇEYE NE KADAR YAĞIŞ DÜŞTÜ?

İşte ilçe ilçe Konya’da dün gece boyunca düşen yağmur miktarı

konyada-hangi-ilce-ne-kadar-yagis-aldi.jpg

konyada-hangi-ilce-ne-kadar-yagis-aldi1.jpg

YAĞIŞ DEVAM EDECEK Mİ?

konya-yagmur1.jpg

Konya’da dün gece başlayan yağmurun devam edip etmeyeceği de merak ediliyor. Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü verilerine göre yağmurlu hava bugün Konya’da hakimiyetini koruyacak. Yarın parçalı bulutlu geçmesi beklenen hava, Perşembe günü çok bulutlu olacak. Şehir merkezinde yer yer yağmur geçişleri beklenirken, Perşembe günü özellikle dağlık kesimlerde yağmurun daha çok düşmesi tahmin ediliyor. Cuma gününden itibaren ise Konya genelinde yeniden yağmurun etkili olması yönünde beklenti var.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.