Konya'nın mesleki eğitimde üretim kapasitesi arttı

Konya'nın mesleki eğitimde üretim kapasitesi arttı
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak amacıyla geçtiğimiz günlerde Konya’ya geldi

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak amacıyla geçtiğimiz günlerde Konya’ya geldi 

 

MEB Bakan Yardımcısı Mahmut Özer ilk olarak Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti. Kurum girişinde İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve yöneticiler tarafından karşılandı. Burada Müdürlük yöneticileri ile bir toplantı gerçekleştiren Özer, il düzeyinde yürütülen eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Konya’nın mesleki eğitimde ülke düzeyinde çok önde olduğunu vurgulayarak son üç yılda mesleki eğitimde üretim kapasitesinin yaklaşık üç katına çıktığını söyledi. Konya'da uygulamalı eğitim için çok önemli olan döner sermaye kapsamında üretim miktarının da oldukça arttığını vurguladı. Mesleki eğitim okullarımızda yapılan üretimden elde edilen gelir 2018'de 6,8 milyon lira iken bu miktarın salgın dönemine rağmen 2020'de 20 milyon liraya yükseldiğini ifade etti.

Bakan Yardımcısı Özer, mesleki eğitimde patent, faydalı model, tasarım ve marka tescilini artırmak için alanında güçlü meslek okullarında AR-GE merkezleri kurduklarını söyleyerek AR-GE merkezlerinin 2021 proje başvuru değerlendirmelerinin sonuçlandığını da belirtti. Bu kapsamda Huğlu Savunma Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çumra Çatalhöyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Karatay Aykent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulunan AR-GE merkezlerinin projelerinin kabul edildiğini ve bu projelere 4 milyon liralık destek sağlandığını da sözlerine ekledi.

Bu başarının elde edilmesinde katkısı olan Konya Valisi Vahdettin Özkan’a, eski Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’e, milletvekillerine, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, kaymakamlara, ilçe belediye başkanlarına, oda başkanlarına ve sektör temsilcilerine teşekkür ettiklerini ifade etti. Bu süreci başarıyla yöneten İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve çalışma arkadaşlarını da tebrik etti. 

Daha sonra Karatay Kılıçarslan İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Maskelerin ve maske üreten makinaların bulunduğu alanlarda ve okul bünyesindeki diğer atölyelerde incelemelerde bulundu. 

Okul ziyaretinin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’le birlikte Konya Valisi Vahdettin Özkan’ı da makamında ziyaret eden Özer, Konya’da yürütülmekte olan eğitim öğretim çalışmaları hakkında Vali Özkan’la bilgi alışverişinde bulundu.

Daha sonra Meram Konya Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret ederek öğrencilerin bilimsel çalışmalarda bulunmaları amacıyla oluşturulan ‘uzay gözlemevi’ ile yabancı dil, bilişim ve müzik atölyelerinde incelemelerde bulundu ve yürütülen çalışmalar hakkında görevlilerden bilgi aldı. 

Bakan Yardımcısı Özer’in sonraki durağı Meram Melike Hatun Özel Eğitim Meslek Okulu oldu. Okul bünyesinde geri dönüşüm yoluyla kompost toprak üretiminin yapıldığı “kompostevi” ile sera alanı ve sanatsal üretim atölyesinde incelemelerde bulundu.

Selçuklu Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yaptığı ziyarette de dezenfektan makineleri üretim alanlarında ve okul bünyesindeki diğer atölyelerde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Daha sonra Karatay Aykent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine geçerek okuldaki ayakkabı imalat noktalarını inceledi ve görevlilerden yürütülmekte olan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Karatay Aykent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde il merkezindeki temaslarını noktalayan Özer, daha sonra Beyşehir ilçesine hareket etti. 

Beyşehir Huğlu Savunma Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Üzümlü Savunma Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ziyarette bulundu. Bu iki okulda da savunma sanayine yönelik üretim yapılan atölyelerde incelemelerde bulunarak okul yöneticilerinden yapılan üretimlere dair bilgi aldı. 

MEB Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’in yaptığı ziyaretler sırasında Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, il milli eğitim müdür yardımcıları ve ilçe milli eğitim müdürleri de hazır bulundu. 

img-20210228-wa0029.jpgimg-20210228-wa0028.jpgimg-20210228-wa0030.jpgimg-20210228-wa0021.jpg

Kaynak:PUSULA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.