Konya'nın vazgeçilmez lezzeti

Konya'nın vazgeçilmez lezzeti
 Editör
Konya'nın yöresel tatlılarından biri olan vişneli ekmek tatlısı, yapımı kolay ve lezzetli bir tatlıdır. Özellikle yaz aylarında vişnelerin bol olduğu dönemde yapılan bu tatlı, hem soğuk hem de sıcak olarak servis edilebilir.

Konya'nın yöresel tatlılarından biri olan vişneli ekmek tatlısı, yapımı kolay ve lezzetli bir tatlıdır. Özellikle yaz aylarında vişnelerin bol olduğu dönemde yapılan bu tatlı, hem soğuk hem de sıcak olarak servis edilebilir.

sandiklida-ramazanin-vazg-448.webp

VİŞNELİ EKMEK TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER ŞUNLARDIR:

  • 1 kg vişne
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 8 dilim bayat ekmek
  • 1 su bardağı sadeyağ
  • Üzerine: 250 gram kaymak

Yapılışı:

Ekmekler ince dilimler şeklinde doğranıp kızgın sadeyağında her iki tarafı da pembeleşinceye kadar kızartılır. Ardından kenarlı bir kaba dizilir.Yıkanan vişnelerin çekirdekleri çıkarılıp bir tencereye alınır. Şeker ve su ilavesiyle ateşe konur. Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve az bir müddet daha kaynatılır.

Ateşten indirilen karışım biraz ılıdıktan sonra suyu ile birlikte ekmeklerin üzerine dökülür.

Soğuduktan sonra üzerine kaymak konur ve sofraya sunum yapılır.

Vişneli ekmek tatlısı, vişnenin ekşiliği ve ekmeklerin yumuşaklığıyla birlikte lezzetli bir uyum yakalar. Kaymak ise tatlıya lezzet katar.

Vişneli ekmek tatlısı, Konya'da birçok pastane ve lokantada bulabilirsiniz. Evde de kolaylıkla yapabileceğiniz bu tatlıyı sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.