Konya’nın yardımı Hatay’a umut aşıladı

Konya’nın yardımı Hatay’a umut aşıladı
Hatay için seferber olan Konya halkının yardımları TIR’lara yüklenerek yola çıkmıştı. Hatay’a ulaşan ve içerisinde yardım malzemeleri ile birlikte insanlık, sevgi ve kardeşlik barındıran TIR’lar, depremin yıktığı Hatay’a umut aşıladı

Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan depremlerde en büyük hasarı alan şehirlerden biri de Hatay oldu. Depremin ilk anından itibaren Hatay için seferber olan Konya, depremin yaralarını sarmak için varını yoğunu ortaya koyuyor.

Çok hızlı bir şekilde organize olarak Hatay’da ihtiyaç duyulan battaniye, mont, ayakkabı, ısınma cihazları, içme suyu, başlıca gıda maddeleri, bebek bezi, bebek maması ve bilumum insan ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde temin ederek toplama merkezlerindeki TIR’lara el birliğiyle yükleyen Konya halkının yardımları Hatay’a ulaştı.

fogfj0pwiaaevgp.jpg

Hatay’daki Konya Büyükşehir Belediyesi Deprem Koordinasyon Merkezi ile AFAD Koordinasyon Merkezi’nde bölgedeki vatandaşlara ihtiyaçlar doğrultusunda dağıtımı gerçekleştirilen yardım malzemeleri, depremin yaralarını hafifletmek, ihtiyaçları gidermek adına bölgedeki depremzedelere adeta umut aşıladı.

fogfj0lwcaiocbg.jpg

KONYA-HATAY ARASINDA KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

Depremin ilk gününden itibaren Hatay’da bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, Konya’dan gelen yardım TIR’larından yapılan yardımların fotoğraflarını, “Konya’dan gelen yardım paketleri Hataylı kardeşlerimize ulaşıyor. Konya ve Hatay arasında sayısız kardeşlik köprüsü kuruluyor. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” mesajıyla paylaştı.

fogfj0mxsaymsok.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.