Konya'nın yeni parkı açıldı! 43 bin metrekare büyüklüğünde, 20 milyon harcandı

Konya'nın yeni parkı açıldı! 43 bin metrekare büyüklüğünde, 20 milyon harcandı
Başkan Altay, Yazır Mahallesi’ndeki Ihlamur Parkı’nı tamamladıklarını belirterek, 20 milyon liraya mal olan, özellikle çocukların ve gençlerin çok seveceği parkın hayırlı olmasını diledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Yazır Mahallesi’ne kazandırdığı Ihlamur Parkı’nı tamamladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyalılara yeni sosyal imkanlar oluşturmaya ve şehre birbirinden nitelikli parklar kazandırmaya devam ettiklerini söyledi.

Bu kapsamda Yazır Mahallesi’nde 43 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Ihlamur Parkı’nın inşaatını tamamlayarak hizmete açtıklarını belirten Başkan Altay, “Mahalle sakinlerimizin güzel zaman geçirmesine imkânı tanıyacak yeni parkımızda; yürüyüş yolları, kamelyalar, çocuklarımız için ahşaptan oyun grupları, basketbol sahası, suni çim saha ve kaykay pisti bulunuyor. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz bu parkı çok sevecek. 20 milyon lira maliyetle şehrimize kazandırdığımız Ihlamur Parkı’nın hayırlı olmasını diliyorum.” Diye konuştu.

ihlamur-park-hayirli-olsun-1.jpg

ihlamur-park-hayirli-olsun-2.jpg

ihlamur-park-hayirli-olsun-6.jpg

ihlamur-park-hayirli-olsun-7.jpg

ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN SPOR VE OYUN ALANLARI

Parkta; basketbol sahası, futbol sahası, bisiklet ve kaykay pisti, yürüyüş parkuru, bisiklet parkuru, fitness istasyonu ile birlikte çocuklar için birbirinden eğlenceli oyun ve macera parkurları yer alıyor. Yeşil alanla birlikte meydan ve havuzun da bulunduğu parkta oturma birimleri, dinlenme alanlarının yanında 80 kişilik amfi tiyatro da bulunuyor.

ihlamur-park-hayirli-olsun-8.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
  • m.keles / 23 Ocak 2023 15:28

    Harika bir park şimdiden teşekkürler

    Yanıtla (0) (0)
  • Konyalı / 23 Ocak 2023 13:11

    Yirmi milyon mu?

    Yanıtla (3) (0)
  • Muzaffer Apaydın / 23 Ocak 2023 12:51

    yıllardır aynı terane heryer park bahçe oldu başkan İbrahim beye soruyorum Konya'nın metro projesi neoldu vede önemli sorun bilim insanları yıllardır söylüyor bunu Türkiye de çok büyük kuraklık yaşanacak tebbir alın diye bu ne hükümet nede beldiye başkanları ciddiye aldı Ocak bitti şubata giriyoruz ve bir Damla Yağmur kar kâr yok ama başkan halen Park bahçe ile uğraşıyor

    Yanıtla (6) (4)
  • Hasan / 23 Ocak 2023 09:49

    Yazık şu paralara

    Yanıtla (2) (5)
  • Aydın / 22 Ocak 2023 23:58

    Yıllar sürdü bu parkı yapmak anlamak mümkün değil. Yap boz tahtasına döndü. Ne masraflar yapıldı fuzuli yere. En sonunda bitti ama siz etrafında oturanlara bir sorun hele.

    Yanıtla (1) (4)