Konya’nın yeni yaşam merkezi: Ardıçlı

Konya’nın yeni yaşam merkezi: Ardıçlı
Mimarisi, işçiliği, malzeme kalitesiyle birinci sınıf konutlar inşa eden TOKİ sayesinde Ardıçlı’da da yeni bir yaşam merkezi yükseliyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Selçuklu’nun Ardıçlı Mahallesi’nde yapımına geçen yıl başlanan 6 etaptan oluşan konutların birinci etabı ev sahiplerine teslim edilmeye devam ediyor. Birinci etabı tamamlanan bin 57 konutun anahtarı teslim edilirken, diğer etaplarda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Ardıçlı’da yapılan ilk etap yoğun ilgi görmüş ve yüz binin üzerinde müracaat yapılmıştı. Bunun üzerine TOKİ projenin devamının geleceğini açıklamış ve diğer etapların yapımına da başlanmıştı.

dji-0292.jpg

ARDIÇLI TOKİ KONYA’NIN EN BÜYÜK TOPLU KONUT PROJESİ

Ardıçlı TOKİ’de tüm etaplar tamamlandığında, toplam 4 bine yakın konut, 124 dükkân yapılmış olacak. Ayrıca, yolları, ağaçlandırması, çocuk oyun alanları, gezinti alanları, camileri, okulları, bisiklet yolları, iş yerleri, basketbol ve futbol sahaları ile Ardıçlı’ya yeni bir yaşam alanı inşa ediliyor. Ardıçlı TOKİ’nin toplamda 15-20 bin kişiyi barındıracağı öngörülüyor. Yani Ardıçlı adeta bölgenin yeni yaşam merkezi olacak. Toplam 3964 konut, 124 dükkan, 3 cami ve 3 su deposu bulunan Ardıçlı TOKİ, yatay mimari esasıyla inşa ediliyor. Ardıçlı TOKİ aynı zamanda Konya’nın en büyük toplu konut projesi.

bakan-1.jpg

BAKAN KURUM TARİHİ DOKUYA UYGUNLUĞA ÖZEN GÖSTERİYOR

Ardıçlı TOKİ’deki çalışmaları yakından takip eden ve Konya ziyaretlerinin hemen hemen hepsinde bölgede incelemelerde bulunan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, binaların Konya’nın tarihi dokusuna uygun, yatay mimari esasıyla yapılmasına hassasiyet gösteriyor. Bakan Murat Kurum en son ki Konya ziyaretinde de şehrin en büyük toplu konut projelerinden olan Ardıçlı TOKİ konutlarında eşyalı 3+1 örnek daireyi gezmişti. Kurum, burada yaptığı açıklamada, “Ardıçlı'da yaptığımız TOKİ konutlarımızda incelemelerde bulunduk. Sıcak ve güvenli yuvalarımızı, en kısa sürede hak sahibi hemşehrilerimize teslim edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

bakan-3.jpg

ULAŞIM HİZMETİ BAŞLADI

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ardıçlı TOKİ Konutları’na toplu ulaşım hizmeti sağlamak amacıyla Ardıçlı TOKİ-Hastane Bölgesi-Beyhekim Caddesi-Gülsarayı Sokak-Gülaçar Sokak-Şafak Caddesi-Ankebut Sokak-Abdullah Ulubay Sokak güzergâhından tramvaya aktaracak 61 No’lu Ardıçlı TOKİ-Su Deposu Tramvay Hattı 8 Kasım’dan itibaren hizmete başlamıştı.

dji-0298.jpg

ÜNER: NİSAN-MAYIS GİBİ BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ

Ardıçlı TOKİ’de yapımı devam eden 512 konut ve 35 dükkanlık ikinci etap projesinde de sona gelinmiş durumda. Projede bütün konutların tamamlanmış olduğu görülürken ince işçiliğin de bittiği ve binalardaki son rötuşların da bitmek üzere olduğu belirtildi. Çalışmalarla ile ilgili son durumu Pusula Gazetesi’ne anlatan LEDA İnşaat Ardıçlı TOKİ Şantiye Şefi Haluk Üner, “Çalışmalara geçen sene ekim ayında başladık. Burada iki buçuk aylık işimiz kaldı ama tabi kışın gelmesi dolayısıyla bazı işlerimiz aksıyor. Bunlar için baharı bekleyeceğiz. Nisan-Mayıs gibi bitirmeyi planlıyoruz. Yapılan konutlar hem kaliteli hem de kullanışlı. Zaten TOKİ’de kaliteye her zaman dikkat ediyor. Zaten bizde TOKİ’nin planlarını uyguluyoruz. 2+1 ve 3+1 olmak üzere iki tip evimiz var. Binalarda kullanılan bütün ürünler ve malzemelerin birinci sınıf olmasına özen gösteriyoruz. Şu anda ince işlerde bitti sayılır son kat boyalar ve kapılarda sonlanmak üzere. Pencerelerimizde takıldı” diye konuştu.

dji-0299.jpg

KONYA’NIN YENİ YERLEŞİM ALANI OLACAK

Binaların çevre düzenlemesi de dahil A’dan Z’ye her şeyiyle ilgilendiklerini belirten Üner, “LEDA İnşaat olarak merkezimiz Ankara. Bizim işlerimiz genelde TOKİ işleri oluyor. TOKİ’de şu anda Kırşehir, Kütahya, Balıkesir, Konya, Tunceli’de şantiyemiz var. Burada da LEDA İnşaat olarak 512 konut ve 35 dükkan yapıyoruz. 5 bloğumuzun altında 35 tane dükkan olacak. Bu sayede de burada yaşayan halkımız ihtiyaçlarını çok rahat karşılayabilecekler. Yine yol, peyzaj, ağaçlandırma, çocuk oyun alanları, rekreasyon, gezinti alanları da dahil olmak alanın her şeyi ile biz ilgileniyoruz. Burada toplam 3964 tane bina var. Ortalama minimum 12 bin kişi burada yaşayacak. O yüzden burası Sarayönü kadar bir nüfusa sahip Konya’nın yeni yerleşim alanı olacak. Belediyemiz aşağıya servislere de başladı. Zaten 1. Etap’ta da oturmaya başladılar. Okullarımızın yeri de belli oldu. Bir anaokulu bir ilkokul olmak üzere temelleri kazıldı. 3 okulumuzun da parseli var ama daha onlara başlanmadı. İlerleyen süreçte onlarında yapım aşamasına geçeceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

dji-0301.jpg

KONUTLAR KADAR DÜKKANLARDA ÖNEMLİ

Ardıçlı Mahallesi’ndeki konutlar kadar dükkanlarında önemli olduğunun altını çizen Üner, “Burada bir yaşam alanı oluşturulacaksa burada yaşayan vatandaşlarımız konforu için iş yerleri önemli. Burada bizim yaptığımız projede 35 toplamda 100 civarı dükkan mevcut. Dükkanlar TOKİ tarafından satışa çıktı ve hepsi de büyük bir ilgi görerek satıldı. Buralarda açılacak iş yerleri ve dükkanlar Ardıçlı’daki yaşam için büyük kolaylık sağlayacak” ifadelerini kullandı.

dji-0304.jpg

BÜYÜKŞEHİR’DEN ARDIÇLI’YA SOSYAL KOMPLEKS

Geçtiğimiz günlerde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, TOKİ tarafından Ardıçlı bölgesinde yapımı sürdürülen konutlarda incelemelerde bulundu. Mimarisi, işçiliği, malzeme kalitesiyle birinci sınıf inşaatlar tamamlandığını belirten Altay Büyükşehir olarak Selçuklu Belediyesi ile birlikte buradaki sosyal alanlarla ilgili bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

baskanlar-2.jpg

BİLGEHANE, ATÖLYELER, SPOR SALONLARI, HAVUZLAR…

Altay, “İçerisinde Bilgehane, sınıflar, atölyeler, erkek ve bayan spor salonları ve erkek ve bayan yüzme havuzlarının olacağı bir kompleks yapacağız. Pazar alanlarının yapılması ve diğer işleri de Selçuklu Belediyemiz yürütecek. Burada yaşayacak insanlarımıza Konya standartlarında bir yaşam alanı oluşturmak için çaba sarf ediyoruz. Ayrıca ulaşımla ilgili çalışmalara da başladık. Şu anda 61 numaralı hattımız seferlerine başladı. Hayat burada devam ettikçe biz de sefer sayılarını artırarak buradaki vatandaşlarımız için herhangi bir mağduriyet oluşmadan yaşamlarını devam etmesini arzu ediyoruz.” diye konuştu.

dsc-0065.jpg

DEPREME DAYANIKLILIK EN ÜST DÜZEYDE

Konutların depreme dayanıklılık seviyesi ise en üst düzeyde. Konya 4. derece deprem bölgesinde bulunmasına rağmen binalar birinci derece deprem bölgesinin gerektirdiği sağlamlık seviyesinde yapılıyor. Ayrıca binalarda deprem bölgeleri için elverişli bir taşıyıcı sistem olan tünel kalıp sistemi kullanılıyor.

dsc-0077.jpg

PEKYATIRMACI’DAN BAKAN KURUM’A TEŞEKKÜR

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise Ardıçlı Sosyal Konutları’nda ilk etap çalışmaların tamamlandığını, vatandaşların artık yerleşmeye başladığını belirterek, “Çok hızlı bir şekilde konutların yapımı tamamlanıyor. İki yıldan daha az bir sürede inşallah bütün konutların inşaatları bitmiş olacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Selçuklu bölgemizde çok büyük bir sosyal konut hamlesini başlattı. Hem sosyal konut anlamında büyük bir açığı tamamlamış oluyoruz hem de sanayi çalışanları ve şehit yakınları ile gazilerimiz için önemli bir sosyal konut hamlesini gerçekleştirmiş oluyoruz. Bizim de belediye olarak konutların tamamlanmasıyla birlikte; Sıfır Atık, peyzaj, sosyal tesis, sağlık tesisi, okul yapımı gibi çalışmalarımız devam ediyor. Konya’mıza hayırlı olsun.” dedi. (Gülşen Çopur)

dsc-0078.jpg

dji-0310.jpg

dji-0317.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.