Konyaspor 5. maça bıraktı

Konyaspor 5. maça bıraktı
Türkiye Basketbol Ligi playoffları yarı final eşleşmesinde Konyaspor evinde Ormanspor’a 63-68 mağlup oldu. Finalisti belirleyecek 5. karşılaşma Ankara’da oynanacak.

Maça temsilcimiz daha temkinli girdi. İllk dakikalarda konuk takımın sayılarına kaptığı toplar ve hızlı hücumlarla cevap veren Konyaspor, 11-0’lık seri yakaladı. Periyot sonuna doğru Ormanspor dengeyi kurarken, periyot Konyaspor’un 21-16 üstünlüğüyle geçildi.

İkinci yarıda konuk takım savunma sertliğini artırırken, Konyaspor el üstü atışlarla kaldı. Top paylaşımında sıkıntı yaşayan temsilcimiz sayı üretmekte de zorlanırken, oyunda dengeyi kuran Ormanspor, skorda da Konyaspor’u yakaladı. Periyot sonunda Konyaspor, kolay atışlardan yararlanamayınca soyunma odasına 29-30’luk Ormanspor üstünlüğüyle gidildi.

Üçüncü periyoda konuk Ormanspor daha istekli başlarken, Konyaspor topu yere vurarak oynamaya devam etti. Konuk takım 0-7’lik seriyle periyoda başlarken, 34-44’le farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Konyaspor, 7-0’lık seriyle farkı 4 sayıya kadar indirse de hücumda yapılan basit hatalarla periyodun sonuna doğru fark yeniden açıldı ve son periyoda Ormanspor 43-53 önde girdi.

Son periyoda taraftar desteğiyle hızlı giren taraf temsilcimiz Konyaspor olurken, 7-0’lık seriyle aradaki farkı 3 sayıya kadar indirdi. Konuk takım boyalı alandan sayı üretirken, 4 numaralarından dış şut desteği de aldı. Konyaspor’da top Hall’un elinde fazla kalınca sayı üretmekte zorlandık. Son dakikalarda hızlı hücum sayılarıyla oyuna ortak olan Konyaspor skoru 62-65’e getirdi. Son dakika içinde temsilcimiz hücum fırsatlarını kaçırınca karşılaşma Ormanspor’un 63-68’lik üstünlüğüyle sona erdi. Finale yükselecek son karşılaşmayı Ankara’da oynanacak karşılaşma belirleyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.