Konyaspor avantajı kaptı

Konyaspor avantajı kaptı
Türkiye Basketbol Ligi playoff yarı final ilk karşılaşmasına Konyaspor, deplasmanda Ormanspor’u 59-73 mağlup ederek, seride 0-1 öne geçti. Temsilcimiz aldığı bu galibiyetle saha avantajını da ele geçirdi.

Konyaspor, Basketbol Süper Ligi yolunda emin adımlarla ilerliyor. Yükselme maçları çeyrek finalinde Düzce Belediyespor’u geride bırakan Konyaspor yarı finalde Ormanspor ile eşleşti. Normal sezonu Ormanspor daha üst basamaklarda bitirdiği için saha avantajını elde ederken, ilk maç Ankara’da oynandı. Maça ev sahibi ekip daha iyi başlarken, Konyaspor Marcus Hall ve Carmichael’la sayı üretmeye çalıştı. Boyalı alanı ilk periyotta ev sahibi takım daha iyi kullanırken, Carmichael’ın da erken faul problemine girdi. İlk periyot ev sahibi takımın 25-19 üstünlüğüyle geçildi.

SAVUNMA SERTLEŞTİ

İkinci periyodun ilk dakikalarında da ev sahibi takım daha etkili basketbol oynasa da periyodun ortalarından itibaren Hall’un organizasyonundaki Konyaspor oyuna ortak oldu. Skor 32-24 iken 10-0’lık seri yakalayan Konyaspor, ilk defa 32-34’te öne geçti. Periyodun son dakikalarında savunma sertliğini artıran temsilcimiz soyunma odasına 35-38’lik üstünlükle gitti.

FARK AÇILDI

Üçüncü periyodun başında her iki takım da kolay atışlardan sayı çıkaramazken, savunmada daha diri bir görüntü veren Konyaspor, ufak ufak aradaki farkı açtı. Hall’un üçlükleri, Sertay’ın da potaya giderek bulduğu sayılarla aradaki fark açıldı. Hasan Rivzic ile organize olan Ormanspor ise uzun oyuncusunun yorulmasıyla sayı bulmakta zorlandı. Rakibinin etkili silahlarını iyi savunan temsilcimiz periyodu 47-61 önde geçti.

PANİK BUTONU İŞLEMEDİ

Son periyot maçın sertlik düzeyi artarken, zaman zaman oyunun dışında sertlikler oldu. Savunmaların arttığı son periyotta temsilcimiz 49-67’lik skorla farkı 16’ya kadar çıkardı. Bu skorun ardından ev sahibi ekip panik butonuna basarken, erken atışlar kullandı. Erken atışlarla skor bulan Ormanspor farkı bir ara 12’ye indirse de oyunun kontrolünü kaybetmeyen Konyaspor parkeden 59-73’lük galibiyetle ayrıldı.

EN SKORER HALL

Temsilcimiz aldığı galibiyetle 3 olanın kazanacağı seride 0-1 öne geçti. Rakip sahada kazanan Konyaspor, saha avantajını da ele geçirmiş oldu. Serinin ikinci karşılaşması da Ankara’da 23 Mayıs’ta oynanacak. Konyaspor adına 21 sayı atan Marcus Hall, karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Sertay 12, Carmichael da 11 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Ormanspor’da en skorer oyuncu 17 sayı ile Yasiin Graves oldu. Ulaş İnbaşı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.