Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen merak edilen soruları yanıtladı

Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen merak edilen soruları yanıtladı
Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen ve yönetim kurulu üyeleri Kayacık Tesisleri’nde Konya’daki yerel ve ulusal medya temsilcileriyle tanışma toplantısında bir araya geldi.

Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen ve yönetim kurulu üyeleri Kayacık Tesisleri’nde Konya’daki yerel ve ulusal medya temsilcileriyle tanışma toplantısında bir araya geldi.

BİRLİK BERABERLİK HAVASI OLUŞTU

5 Haziran’da yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da göreve geldiklerini ve 20 günlük bir süreci geride bıraktıklarını belirterek açıklamalarına başlayan Başkan Fatih Özgökçen, “Öncelikle katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz Olağanüstü Genel Kurul sonrasında yaptığımız ilk açıklamamızda camiamızın birlik beraberliğini en üst düzeyde tutacağımızı ifade etmiştik. Bu doğrultuda şehrin yöneticileri ile görüşmelere başladık. Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve merkez ilçe belediye başkanlarımız ile görüşmelerimizi tamamladık. Sonrasında Ticaret ve Sanayi Odalarımız, Ticaret Borsamız ile bir araya geldik. Basına yansımayan bölümlerde ise sanayicilerimizi ve iş adamlarımızı ziyaretlere başladık. Bu ziyaretleri gerçekleştirdikten sonra birlik beraberlik noktasında şehrimizde yeniden bir hava oluştuğunun kanaatindeyiz. İnşallah bunu aynı şekilde devam ettirebilirsek 100.yılımıza 1 kala Konyaspor’umuzu daha değerli bir marka düzeyine taşıyabiliriz. Amacımız bu ve bu noktada herkesin olduğu gibi siz basınında desteğine ihtiyacımız var” şeklinde görüş belirtti.

“Başından beri söylediğimiz gibi iyi niyetli olalım ve Konyaspor’umuza nasıl katkı sağlayabiliriz onu tartışalım” diyerek sözlerine devam eden Kulüp Başkan Fatih Özgökçen, “Mutlaka ki her şeyi doğru yapacak değiliz. Yanlışlarımız da olacaktır. Basın olarak sizler bizleri uyaracak ve yapıcı eleştirilerde bulunacaksınız. Bizler de bunları değerlendireceğiz. Sonucunda da bir yönetim kurulu var ve nihai kararı da o yönetim verecektir. Bunun tüm sorumluluğu da bizlere aittir. Bu noktada mesleğimiz olan hukukun dilinden konuşacak olursak yapıcı eleştiriler istiyoruz. Görev dağılımını yaptıktan sonra yönetimde yer alan ve kendi alanlarında önemli işlerde bulunan arkadaşlarımız inanır mısınız kendi iş yerlerine gitmediler ve 20 günlük süreçte Konyaspor’umuz için ne yapabiliriz bunun çalışmasını yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar. Futbol komitesindeki arkadaşlarımız transfer çalışmalarına devam ediyorlar. Reklam ve Sponsorluklar ile ilgili arkadaşlarımız Konyaspor’umuza maddi açıdan nasıl kazanç getirebiliriz onun çalışmasını yapıyorlar. İdari ve Mali açıdan da arkadaşlarımızın kulüple alakalı değerlendirmelerini sürdürüyor. Bu doğrultuda verilen tüm görevler en iyi şekilde gerçekleşmesi adına yerine getirilmeye çalışılıyor. Bizde elimizden gelen en iyi şekilde bunlara nezaret ediyor ve çalışıyoruz” diye konuştu.

Fatih Özgökçen, sanayicilerle Konyaspor’a destek konusunda görüşmelere başladıklarını ifade ederek, “Bu görüşmeler bizim beklentilerimizden daha iyi şekilde devam ediyor. Konya büyük bir şehir. Biz bu şehrin gücünü birleştirirsek bunu sadece futbol ve spor camiası olarak söylemiyorum Konya inanın her yerde başarılı olur. Zaten başarılıyız ama bunu daha da üst düzeylere taşıyabiliriz. Bu noktada çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah basınımızın da vereceği destekle, katkı ve yapıcı eleştiri ile biz hem Konya’yı hem de Konyaspor’u daha iyi yerlere taşırız. Sportif başarı da bu birleşmeye katılırsa daha güzel olur. Bizim en çok önem verdiğimiz konularda bir tanesi de alt yapı. Bu konuda çalışmalarımız var. Çünkü alt yapı olmadan yüksek meblağlarla bu kulüpleri ayakta tutmak zor olur” dedi.

Özgökçen toplantının soru-cevap bölümünde ise transferle ilgili bir soru üzerine “Kulübümüzün 90 milyon TL'lik maliyeti var. Bunlar şu anki futbolcularımızın giderleri. Bizim transfere ayırdığımız para ise 25 milyon TL civarında. Malum kulübümüzün durumu ortada " diye konuştu. 

YAYINCI KURULUŞLA İLGİLİ SORUN VAR

Başkan Özgökçen ayrıca yayıncı kuruluşun ödemeleriyle ilgili sorunlar yaşandığını, Konyaspor’a sadece futbol branşı olarak bakılmaması gerektiğini, diğer branşlara da muhakkak destek sağlanacağını, yeni tesis çalışmalarının sürdüğünü, altyapının Kayacık Tesislerine taşınacağını, sponsorluklarla ilgili de önemli mesafeler kat edildiğini yeni gelir kaynakları için sanayicilerle görüşmelerin sürdüğünü ve basketbolda takımımızı bir üst lige çıkarmak için tüm ekibin seferber olacağını, 1922 Konyaspor’unda gelecek sezon çok daha fazla genç oyuncuyu bünyesinde bulundurarak yoluna devam edeceğini söyledi.

Yeni sezonda taraftarımızı maçlarda görmek istiyoruz şeklinde konuşan başkanı “Kombinelerde ise fiyat çalışmalarımız devam ediyor. Ama çok düşük olmayacak fiyatlar. Sonuçta Konyaspor bu şehrin markasıdır" dedi.

TATLICAK ARAZİSİ SATILACAK

Bir soru üzerine Başkan Fatih Özgökçen, "Tatlıcak Tesislerindeki arazimizin satışa sunulması bugünlerde gerçekleşecek. İhale yolu ile açık şeffaf bir şekilde açık artırma ile yapılacak. Buradan ne kadar gelir sağlarız bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

11.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.