Konyaspor Başkanı Özgökçen'den Ekuban açıklaması

Konyaspor Başkanı Özgökçen'den Ekuban açıklaması
İlhan Palu'yun kendilerinden 1 transfer istediğini ifade eden Özgökçen, "Bir isim yakaladık, hoca da onayladı ve üzerinde çalışıyoruz. Ekuban ile temasımız oldu ama bu işler netleşmeden açıklamak istemiyoruz" dedi.

Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, Teknik Direktör İlhan Palut'un kendilerinden 1 transfer istediğini, birlikte çalıştıklarını Genoa'da forma giyen Calep Ekuban'la temaslarının olduğunu söyledi.

Fatih Özgökçen, D-Smart 77. Kanal Spor Smart’ta yayınlanan Bol’ca Futbol programında Emre Bol ve Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtladı.

İşte Özgökçen'in konuşmasından öne çıkan başlıklar:

ŞU ANDA HEDEFİMİZİN ÖNÜNDEYİZ.

Sezon başı hedefimiz ilk 10’a girebilmekti, şu anda hedefimizin önündeyiz. İlhan Palut Hoca Konyaspor için yapacaklarını tamamladıktan sonra başka hedeflere yönelebilir. Hala başardığımız ve gerçekleştirdiğimiz bir şey yok. Futbolcularımız için de bu geçerli, resmi teklifler geldiğinde bunu değerlendiririz.

VAR hataları minimize etme aşamasına getirdi. Hakemler hakkında konuşmayı sevmiyoruz, yeri geldiğinde uygun yerde masaya yumruğumuzu vururuz. Öncelik herkesin iyi niyetli olması. Gelirlerimizin yüzde 99’u TL cinsinden. Kur yükseldiğinde borç devamlı büyüyor. Taraftar devamlı transfer istiyor ama bu kurlarla bu mümkün değil. İşin Türkçesi bu şartlarda transfer yapamayız. Göreve geldiğimizde genel kurulda açıklanan borç faizlerle birlikte 320 milyon TL’yi buluyordu. Bunun yüzde 40’ını erittik. Buna göre faydalı transferler yaptık, yıldız olabilecek oyunculara yöneldik. Futbol piyasasında menajerler önemli yer tutuyor. İlk geldiğimizde menajersiz transfer yapabilir miyiz diye düşündük ama bu pek mümkün olmuyor. Taraftara şirin gözükmek için transfer yapmayız.

HOCAMIZ SADECE 1 TRANSFER İSTEDİ

2 hafta önce hocamızla transfer değerlendirmemizi yaptık. 39 puanı mevcut kadromuzla aldık, hepsine teşekkür ediyorum. Bu işin cezalısı, Kovid-19'u var. Olumsuz durumları bertaraf edebilmek için hocamız sadece 1 transfer istedi. İsim de vermedi sadece bölgeyi söyledi, isimleri beraber araştırıyoruz. Bir isim yakaladık, hoca da onayladı ve üzerinde çalışıyoruz. Ekuban ile temasımız oldu ama bu işler netleşmeden açıklamak istemiyoruz. Süper Ligi bilen birini tercih edeceğiz. İmza aşamasına kadar geldi bu isimle görüşmemiz. Türk futbolcusunu yetiştirmemiz gerekiyor. Ekonomik anlamda, altyapı anlamında destek görmemiz gerekiyor. Bu konuda TFF’den destek almamız gerekiyor, bu konuda destek gelmezse altyapıdan oyuncu çıkaramayız, yabancı oyunculara mecburen yönelmek durumunda kalırız.

Hocamızla alakalı başarı endeskli bir düşüncemiz yok. Futbola bakış açımız çok uyuyor. İnşallah bu hafta içinde yeni sözleşme imzalayacağız.

Mutlaka 7 puan da 17 puan da kapanır, ben de tabii ki şampiyon olmak isterim ama 90 dakika tüm maçlarda mücadele etmemiz lazım. Siz mücadele ettiğiniz de diğer etkenlerde yardımcı oluyor. Biz mücadele edelim de gerisine beraber bakalım. İlhan Hoca ile sözleşme konusunda hiç problem yaşamadık. Abdulkerim Bardakçı ve Ahmet Çalık ile de çok kolay anlaştık. Oyunculara ve teknik ekibe de gerekli sözleri verdim, hocamızla bu sezon sonundan başlamak kaydıyla 2 yıllık yeni kontrat yapacağız. Kariyer planlamayı doğru yapmak lazım, bizden giden birilerinin başarılı olması bizi de çok mutlu eder.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.