Konyaspor basketbol galibiyetle başladı

Konyaspor basketbol galibiyetle başladı
Konyaspor ismiyle ilk kez parkeye çıkan basketbolcular Ormanspor’u 91-73 mağlup etti. Yoğun taraftar desteğiyle maça başlayan temsilcimiz özellikle dışarıdan bulduğu sayılarla sonuca gitti.

Konyaspor taraftar desteğini de alarak maça çok hızlı bir giriş yaptı. Cihan ile üst üste sayılar bulan yeşil-beyazlılar, 7-07lık seriyle karşılaşmaya başladı. Cihan’ın sayılarına Hall’ın da desteğinin gelmesiyle fark bir anda açıldı. Dışarıdan yüzdeli atan temsilcimiz, savunmada da kolay sayıya izin vermeyince aradaki fark açıldı. İlk periyodun bitmesine 1 dakika 43 kalaya kadar rakibinin sadece 1 saha içi isabet bulmasını sağlayan temsilcimiz ilk periyodu 30-11 önde tamamladı.

İkinci periyotta da skorer oyunla giren Konyaspor farkı açarken, Godfrey’in arka arkaya yaptığı bloklar tribünleri de maçın içine soktu. İkinci periyodun ortasına kadar daha etkili takım temsilcimiz olurken, Ormanspor ribauntlardaki üstünlüğüyle periyot skorunu dengeye getirdi. Son dakika içinde daha çok sayı üreten temsilcimiz soyunma odasına 53-50 önde gitti.

İkinci yarıya konuk takım daha iyi başladı. Dışarıdan üst üste sayılar bulan Ormanspor, 9-07lık seri yakalayınca mmaç bir anda 53-39’a geldi. Kısa süre bir panik anı yaşayan Konyaspor Hall ve Hamit’in üçlükleriyle Ormanspor’a cevap verdi. Godfrey’in erken faul problemine girmesi konuk takımın boyalı alan sayılarını yükseltirken, aradaki fark da eridi. Son periyoda temsilcimiz 68-54’lük skorlar girdi.

Son periyoda hızlı giren temsilcimiz oldu. Hamit ve Hall ile üçlükler bulan temsilcimiz, farkı 18 sayıya kadar çıkardı. Konyaspor’un başlangıcına 8-0’lık seriyle cevap veren konuk takım farkı 10 sayıya kadar indirdi. Oyunun sıkıştığı anlarda Hamit bir kez daha yay gerisinden sahneye çıkarken, son 5 dakikada skoru 77-64’e getirdi. Maçın sonunda Konyaspor’dan Marcus Hall sorumuluk alarak, bulduğu 3 sayılık basketlerle takımını galibiyete taşıdı. Karşılaşma 91-73 biterken, temsilcimiz ikili averajı da sağlamış oldu. Maçı 28 sayıyla tamamlayan Marcus Hall maçın ve takımının en skoreri olurken, Sertay da 15 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.