Beysu Konyaspor son salisede kazandı!

Beysu Konyaspor son salisede kazandı!
Beysu Konyaspor, lider Samsunspor'u Can Altıntığ'ın son salise basketiyle 86-85 mağlup etti

Beysu Konyaspor, Misli.com Türkiye Basketbol Ligi (TBL) 2021-2022 sezonu 19. haftasında Samsunspor'u 86-85 mağlup etti.

Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda oynanan mücadeleye iyi başlayan Konyaspor, Mehmet Özdoğan'ın son saniye üçlüğüyle ilk çeyreği 20-14 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte konuk Samsunspor bir ara 31-30 öne geçmesine karşın kısa sürede üstünlüğü tekrar eline geçen yeşil-beyazlılar soyunma odasına 45-40 önde gitti.

Çekişmeli geçen üçüncü çeyrekte de Samunspor yaklaşsa da geçmesine izin vermeyen Konyaspor final periyoduna da 69-62 önde girdi.

flu9bwtxmacm1fx.jpg

flvoykixoaue57s.jpg

SON ÇEYREK NEFES KESTİ

Sen çeyrekte farkı kapatan Samunspor 4.28 kala farkı 1 sayıya düşürdü. Konyaspor daha sonra hızlı basketlerle 2.02 kala tabelayı 82-75'e getirdi.

Ancak farkı 10 sayıya çıkarma baskısı Konyasporlu oyuncularda hatalara neden oldu ve Samsunspor, 47 saniye kala skoru 82-82 eşitledi.

Molaya giden Konyaspor moladan Morgan'ın sayısıyla döndü 84-82. Mücadelede bitime 7 sayı kala Samsunspor, Mert Gizir'in kritik üçlük atışıyla 85-84 öne geçti.

Mola dönüşü, iki kez hücum ettiği kısa sürede Konyaspor, Can Altıntığ'ın son salise turnikesiyle karşılaşmadan 86-85 galibiyetle ayrıldı. Basket sonrası da mücadele sona erdi. Yeşil-beyazlı oyuncular maç sonrası büyük sevinç yaşadı.

flvoyqbwyaevzul.jpg

flvoy46wyamteqc.jpg

CAN-MORGAN-OGBEİDE DAMGASI

Beysu Konyaspor'da galibiyetin baş mimarları; 18 sayı, 6 asistlik performansla, son salise basketinin de sahibi Can Altıntığ ile double double yapan isimlerden; 15 sayı,10 ribaunt, 7 asistlik performansa Matt Morgan ve 15 sayı, 10 ribauntluk performansla Derek Ogbeide oldu.

Yeşil-beyazlılarda; Hazer Avcı ve Can Özcan 10'ar, Mehmet Özdoğan 8, Azican Özdemir ve Umut Geçen de 5'er sayıyla mücadeleyi tamamladı.
Samsunspor'da ise JJ Fraizer 20 sayı 7 asist, Jalone Friday 17 sayı, 6 ribaunt, İzzet Türkyılmaz 12 sayı 6 ribauntluk performansa öne çıkan isimler oldu.

flu9bu-xiae6fx7.jpg

AVERAJ ÜSTÜNLÜĞÜNÜ ALAMADI

2 maçlık mağlubiyet serisine son veren Konyaspor çok önemli mücadeleyi kazandı ancak ilk devredeki maçı 9 sayı farkla kaybettiği için son çeyrekte farkı 10'a çıkarma baskısı yüzünden mağlubiyetin kıyısından döndü.

Yeşil-beyazlılar Samunspor'la galibiyet farkını 1'e indirdi ancak iki takım arasında eşitlik olması halinde sıralamada üstünlük Samsunspor'da olacak. Dolayısıyla Konyaspor kalan haftalardaki tüm maçlarını kazanırken aynı zamanda Samsunspor'la birlikte şampiyonluk yolundaki diğer rakiplerinin kayıplarını da beklemesi gerekecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.