Konyaspor defansı S.O.S. verdi

Konyaspor defansı S.O.S. verdi
Atiker Konyaspor, Alanyaspor deplasmanından 4 gollü galibiyetle ayrılırken, uzun süren galibiyet hasretini de sonlandırdı. Yeşil-beyazlılar sahadan galibiyetle ayrılmasına karşın kalesinde çok pozisyon verdiği maçlardan birini yaşadı.

11 haftalık galibiyet orucundan Alanyaspor maçıyla çıkan Atiker Konyaspor, uzun bir sürenin ardından 4 gol bulurken motivasyon açısından da önemli bir galibiyete imza attı. Yeşil-beyazlılar, alınan galibiyetle moral bulurken, Trabzonspor maçının hazırlıklarına da başladı. Temsilcimizde galibiyetin mutluluğu yaşanırken, maçın dikkat çeken istatistiklerinden biri yeşil-beyazlıların kalesinde yaşadığı tehlike sayısı. Temsilcimiz bu sezon kalesinde en çok tehlike yaşadığı maçlardan birini Alanyaspor karşısında oynadı.

40’IN ÜZERİNDE ORTA

Aykut Kocaman takımları genel olarak topu kalesinden uzak tutan bir anlayışla sahada yer alırken, Konyaspor’da da bu sistemi oturtmaya çalışıyor. Bazı maçlarda örnekler sergilese de takım henüz Kocaman’ın istediği düzeyde değil. Alanyaspor maçında da kalesinde çok sayıda pozisyon gören yeşil-beyazlılar, en çok pozisyon verdiği maçlardan birini yaşadı. Alanyaspor, topu rakip kaleye en hızlı taşıyan takımlardan biri olurken, Atiker Konyaspor maçında ceza alanına 41 orta gönderdiler. Ev sahibi takım bu ortalarda 11 isabet bulurken, bu sezon Konyaspor’un kalesine en çok orta gönderilen ikinci maç oldu. Kasımpaşa maçında da Konyaspor ceza alanına 44 orta gönderilmişti.

STOPER EKSİKLİĞİ

Atiker Konyaspor, Alanyaspor’un defansif zafiyetlerini iyi kullanırken, kendi defansında da sıkıntılar yaşadı. Stoperlerin sakat ya da cezalı olmasından dolayı Jevtovic, stoper olarak maça başlarken, başarılı oyuncu iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen yer kaybından dolayı zaman zaman sıkıntı yaşandı. Yeşil-beyazlılarda kanat beklerinin de defansif anlamda kötü olduğu maçta ceza alanında 41 orta gören temsilcimizin kalesine de 18 şut atıldı. Konyaspor kalesine bir maçta en çok şut atılan maçlardan biri Alanyaspor maçı olurken, diğerleri de Kasımpaşa (20), Beşiktaş (20), Fenerbahçe (18) oldu. Her şeye rağmen kazanmasını bilen yeşil-beyazlılar önümüzdeki maçlar için de moral depoladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.