Konyaspor geride kalan 3 haftada; topu verdi, şutu çekti, puanı aldı!

Konyaspor geride kalan 3 haftada; topu verdi, şutu çekti, puanı aldı!
5 puan topladığı geride kalan 3 maçta da topu rakibe veren İsmail Kartal’ın Konyaspor’u, 2 maçta rakiplerinden daha fazla şut attı

 

İH Konyaspor Süper Lig’de oynadığı 3 maçta 5 puan topladı. Evinde Beşiktaş’ı 4-1 yenen yeşil-beyazlılar, deplasmanda Gençlerbirliği ve Denizlispor’la aynı sonuçla 0-0 berabere kaldı.

SİSTEM TERCİHİ 4-2-3-1 OLDU

Konyaspor’da Bülent Korkmaz’ın ani istifası sonrası ligin başlamasına az bir zaman kala takımın başına getirilen İsmail Kartal’ın oyun planı merak ediliyordu. İsmail Kartal, geride kalan 3 maçta beklenildiği gibi, Süper Lig’de de en çok tercih edilen, 4-2-3-1 oyun dizilimiyle sahada yer aldı.

KADRO İSTİKRARINA ÖNEM VERDİ

Geride kalan 3 maçta geri dörtlüyü; Skubic, Uğur-Anicic (Abdülkerim Bardakçı) - Guilherme’den kuran İsmail Kartal, ön liberoda Jevtovic-Hadziahmetovic ikilisine yer verdi. Orta alanı; Ömer Ali, Shengelia ve Milosevic (Miya) üçlüsünden oluşturan Kartal, hücum hattında ise Cikalleshi (2 maç), Kravets (1 maç) ile sahaya çıktı.

8 OYUNCU DEĞİŞMEDİ

Sehic’in sakatlık olmadığı takdirde kalede takımın tartışmasız 1 numaralı ismi olacağını, hem kadrodaki diğer kaleciler açısından hem de ortaya koyduğu performansla da gösterdiği Konyaspor’da teknik direktör İsmail Kartal’ın geride kalan 3 maçta kadro istikrarına önem verdiği gözlemlendi. İsmail Kartal’ın geride kalan 3 maçtaki 11’inde 8 isim değişmedi.

TOPLA OYNAMA ÜSTÜNLÜĞÜ RAKİPLERDE

Konyaspor’un ilk 3 maçında topla oynama üstünlüğü rakiplerin oldu. Gençlerbirliği maçında yüzde 45 topa sahip olan Konyaspor, 10 şut çekerken kalesinde 13 şut gördü.

Beşiktaş maçında, topu yüzde 66 oranında rakibine veren yeşil-beyazlılar, yüzde 34’lük topa sahip olma istatistiğine rağmen kaleye rakibinden daha çok şut çekti. Temsilcimiz 10 şut çekerken Beşiktaş 9 şut attı.

Konyaspor, Denizlispor maçında da topla az oynayan taraf oldu. Mücadeleyi yüzde 46 topa sahip olma istatistiği ile tamamlayan temsilcimiz buna karşın, Beşiktaş maçında olduğu gibi, yine rakibinden fazla şut çekti. Yeşil-beyazlılar, 11 kez Denizlispor kalesini yoklarken kalesinde 7 şut gördü.

YÜZDE 31 ŞUT İSABET ORANI

Geride kalan 3 maçta toplam 31 kez rakip kaleyi yoklayan Konyaspor’da isabet oranı yüzde 31 oldu. 31 şutun 10’u rakip kaleyi bulurken bunlardan 4’ü golle neticelendi.

TAKTİK Mİ, SAHADAKİ OYUNUN SONUCU MU?

Konyaspor’un geride kalan 3 maçta topu rakibe vermesinin nedeni ,“taktik gereği mi yoksa sahada ortaya konulan mücadelenin sonucu mu?” sorusunun cevabını yeşil-beyazlıların ilerleyen maçları gösterecek.

 

KONYASPOR’UN TOPLAMA OYNAMA VE ŞUT İSTATİSTİKLERİ

 

GENÇLERBİRLİĞİ-KONYASPOR

TOPLA OYNAMA (%)        : 55-45                                   

ATILAN ŞUT                        :13-10

 

KONYASPOR-BEŞİKTAŞ

TOPLA OYNAMA (%)        : 34- 66                                  

ATILAN ŞUT                       : 10-09

 

DENİZLİSPOR-KONYASPOR

TOPLA OYNAMA (%)        : 54-46

ATILAN ŞUT                       : 07-11

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.