Konyaspor hocasını buldu

Konyaspor hocasını buldu
Konyaspor, yılan hikayesine dönen teknik direktör arayışında mutlu sona ulaştı

Alınan kötü sonuçların ardından teknik direktör Mustafa Reşit Akçay ile yollarını ayıran Atiker Konyaspor, teknik direktörlük görevine Mehmet Özdilek'i getirdi. 

Konuya ilişkin kulüpten yapılan resmi açıklamada, ''Teknik direktör konusunda çalışmalarını titizliklikle sürdüren yönetim kurulumuz Ankara’da bir araya geldiği tecrübeli teknik direktör Mehmet Özdilek ile her konuda anlaştı. Görüşmeye Atiker Konyaspor’umuz adına başkan yardımcımız Ali Kaya, As başkanımız Mehmet Günbaş, Futbol Şube Sorumlumuz Fatih Tınmaz ve Yönetim Kurulu Üyemiz Ömer Zeren katıldı. 

Sayın hocamız yarın Konya’ya gelecek, kulübümüzle sözleşme imzalayacak ve akşamki antrenmanda takımımızın başında yer alacak.'' ifadeleri kullanıldı. ,

MEHMET ÖZDİLEK KİMDİR?

Mehmet Özdilek, 1 Nisan 1966‘da Samsun’da doğdu. Futbola Samsun Ladikspor’da başladı. Amatör olarak burada oynarken 2. lig takımı Kahramanmaraş Spor Kulübü’ne transfer oldu. Takıma girdiği sezon, Kahramanmaraş Spor’un 1. lige çıkmasında büyük emeği geçti.

Kahramanmaraş Spor’da oynadığı dönem oyun stili ile büyük takımların dikkatini çekti ve 1988 yılında Beşiktaş Jimnastik Kulübü‘ne transfer oldu. Beşiktaş’da 13 sezon boyunca forma giyen futbolcu, 9 numaralı formasıyla takımın değişmez futbolcularından biri oldu. Dönemin Belçikalı yıldız futbolcusu Enzo Scifo‘ya benzetilmesi nedeniye antrenörü tarafından kendisine “Şifo Mehmet” lakabı takıldı.

 Başarılı bir orta saha oyuncusu olan Şifo Mehmet, 1.69 cm’lik boyuna rağmen kafa gollarinin unutulmaz futbolcusu oldu. Mehmet Özdilek, oynadığı 387 lig maçında toplam 130 gol kaydederek tüm zamanlarda Türkiye Birinci Ligi’nde en çok gol atan orta saha futbolcusu ünvanını aldı.

4 lig, 4 kupa, 4 Cumhurbaşlanlığı, 1 Başbakanlık ve 5 TSYD Kupası Şampiyonluğu yaşadı ve 38 kez milli forma giydi. 4 Ağustos 2001’de Beşiktaş’ın AC Milan ile yaptığı jübilesi ile aktif spor yaşamına son verdi.

TEKNİK ADAMLIK KARİYERİ

Mehmet Özdilek, futbolu bıraktıktan 10 gün sonra 1 yıl boyunca İngiltere'de antrenörlük ve yabancı dil eğitimi aldı. Newcastle United'da sportif direktör olan Gordon Milne sayesinde önce Bobby Robson sonra ise Alex Ferguson ile tanışma fırsatı yakalamıştır. İngiltere'de kaldığı süre boyunca kulüplerin yapılarını, sezon başı çalışmalarını ve transfer politikalarını incelemelerde bulunmuştur.

Malatyaspor 2004 yılında teknik direktörlüğe ilk adımını Malatyaspor'da attı 4 ay süren kısa deneyimi sonrası görevini bıraktı.  

Milli Takım 2005 Temmuz ayında Fatih Terim'in yardımcısı olarak Milli Takım antrenörlüğü yaptı. 

Antalyaspor 2008-09 sezonunda Antalyaspor ile anlaştı. 2012-13 sezonunun 9. haftasında Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 1-3'lük skorla yenerek Fenerbahçe'nin evinde 47 maçlık yenilmezlik serisine son verdi. 2012-13 sezonu sonunda Antalyaspor başkanı Hasan Akıncıoğlu'nun istifa etmesinin kararı ardından teknik direktör Mehmet Özdilek de istifa ettiğini açıkladı. Mehmet Özdilek, 2008 yılından 2013 yılına kadar Antalyaspor'u çalıştırdı.

 Gençlerbirliği 2012-2013 sezonunun 8. haftası sonunda ligin son sırasına yerleşen Gençlerbirliği'nin başına 9. haftadan itibaren geçen Özdilek, kırmızı siyahlı ekibin başında 26 maça çıktı. Bu maçlar sonucunda topladığı 41 puanla ekibini Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Kardemir Karabükspor'un ardından 5. sıraya kadar çıkaran Özdilek, Gençlerbirliği ile ligi 45 puanla 9. sırada tamamladı. Kulübün transfer politikası konusunda kulüp yönetimi ile anlaşamayan Özdilek, 26 Mayıs 2014'te karşılıklı anlaşma ile sözleşmesini feshettti.

Mehmet Özdilek son olarak, milli takım çatısı altında görev almıştı. (HASAN YILDIRIM-PUSULA)
 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.