Konyaspor ile Galatasaray 42. randevuda

Konyaspor ile Galatasaray 42. randevuda
Konyaspor Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında yarın evinde oynayacağı Galatasaray ile ligde 42. kez karşılaşacak.

Konyaspor Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında yarın evinde oynayacağı Galatasaray ile ligde 42. kez karşılaşacak. Geride kalan maçlarda sarı-kırmızılıların 30'a 3 galibiyet üstünlüğü bulunuyor.

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray yarın saat 19.00'da deplasmanda Konyaspor ile karşılaşacak. Ligde sarı-kırmızılılar 9 galibiyet, 8 beraberlik ve 10 mağlubiyetle aldığı 35 puanla 12. sırada yer alıyor. Yeşil-beyazlılar ise 14 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 mağlubiyetle topladığı 49 puanla 2. sırada bulunuyor.

Süper Lig'de son iki maçından galibiyetle ayrılan Galatasaray, Konyaspor karşısında da 3 puan alıp seriyi devam ettirmek istiyor.

42. RANDEVU

Konyaspor ile Galatasaray, Süper Lig'de bugüne kadar 41 kez karşılaştı. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 30 kez sahadan galip ayrılırken, yeşil-beyazlılar ise 3 kez rakibini mağlup etti. 8 karşılaşmada eşitlik bozulmadı. Galatasaray'ın 80 golüne, Konyaspor 25 golle karşılık verdi.

Galatasaray ligin ilk yarısında İstanbul'da oynadığı karşılaşmayı 1-0 kazandı.

3 GALİBİYET DE KONYA’DA

Konyaspor, Galatasaray’a karşı aldığı 3 galibiyeti de evinde oynadığı maçlarda aldı.

Rakibini 31 Aralık 1988, 13 Eylül 2003 tarihinde aynı sonuçla 1-0 yenen yeşil-beyazlılar geçtiğimiz sezonki maçı ide 4-3 kazanmıştı. Konya’daki 20 maçta 13-3 Galatasaray’ın üstünlüğü bulunurken iki takım Konya'da 4 kez de berabere kaldı.

4 BÜYÜKLER ARASINDA EN ZORLANDIĞI TAKIM

Galatasaray, “4 büyükler” olarak adlandırılan “Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor” arasında Konyaspor’un en çok zorlandığı ve en az puan aldığı takım olarak dikkat çekiyor. Öte yandan 2007-2008 sezonunda İstanbul'da yapılan ve sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı Galatasaray 6-0 kazandı. Bu sonuç, iki takım arasında lig tarihindeki en farklı skorlu karşılaşma oldu

SON 10 MAÇ

İki takım arasında oynanan 8'i Süper Lig, 2'si Türkiye Kupası olmak üzere son 10 karşılaşmada Galatasaray'ın üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 10 maçta sarı-kırmızılılar 5 kez sahadan galip ayrılırken, yeşil-beyazlılar ise 1 galibiyet aldı. 4 mücadele ise berabere sona erdi.

Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanacak karşılaşmayı hakem Ali Şansalan yönetecek. Şansalan'ın yardımcılıklarını Ekrem Kan ile İlker Takpak yapacak. Maçın dördüncü hakemi Ozan Ergün olacak.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.