Konyaspor maçı dönüm noktası oldu

Konyaspor maçı dönüm noktası oldu
Süper Lig hakemi Atilla Karaoğlan, Konyaspor'un evinde Etimesgut Şekerspor’la karşılaştığı maçın kariyerinde dönüm noktası olduğunu ifade etti.

 

 

Süper Lig'de bu sezon yönettiği maçlarda dikkatleri üzerine çeken 33 yaşındaki hakem Atilla Karaoğlan, "Bölgesel Amatör Lig dahil 1, 2 ve 3. Lig'de 12 sezon görev alarak pişe pişe yoğurularak, tırnaklarımla kazıyarak buralara geldim" dedi. Eski bir futbolcu babanın oğlu ve futbol antrenörlüğü mezunu olan Süper Lig hakemi Atilla Karaoğlan, TamSaha dergisine açıklamalarda bulundu.

EN ÖNEMLİ MÜSABAKAMDI

Atilla Karaoğlan'ın 26 Ocak 2016’da Ziraat Türkiye Kupasında Konyaspor'un evinde Etimesgut Şekerspor’la karşılaştığı maçın kariyerinde dönüm noktası olduğunu ifade etti.  Karaoğlan, "Bu müsabaka benim o zamana kadar yönettiğim en önemli müsabakaydı. Henüz 2. Lig'de maç yönetmemişken bana Ziraat Türkiye Kupası'nda canlı yayınlanacak bir müsabakayı yönetme fırsatı verilmişti. Üstelik dönemin MHK Başkan Vekili Bünyamin Gezer Hocam müsabakaya gelerek beni izlemişti. Gerçekten çok soğuk bir Konya günüydü. İlk canlı yayınlanan müsabakam olması sebebiyle çok heyecanlıydım. Müsabakayı alnımın akıyla tamamladıktan sonra Merkez Hakem Kurulumuzdan olumlu geri dönüş aldım. Bu maç benim kariyerim için dönüm noktasıydı ve daha sonra 2. Lig'de görev almaya başlamıştım" dedi.

STİLİM TATLI-SERT

Karaoğlan hakemlik tarzıyla ilgili şunları söyledi: "Saha içerisinde futbolcularla çok iyi iletişim kuruyorum. Onlara karşı yaklaşımım gayet iyi ancak dışarıdan bazen sporculara kaşlarımı çatarak sert baktığım, saha içinde pek gülümsemediğim şeklinde hakem hocalarımdan yorumlar alıyorum. Müsabakalarımı tekrar izledikten sonra sporcuyla normal bir diyalog kurarken dahi bakışlarımın sert olduğunun farkına vardım. Evet, dışarıdan izleyenlere belki sert, otoriter bir hakem yapısı veriyorum, böyle bir izlenim bırakıyorum ancak sporcularla saha içerisinde iyi diyalog kurduğumu düşünüyorum. Yani genel anlamda tatlı sert bir yapım ve stilim var diyebilirim. Aynı zamanda topun oyunda kalma süresine katkı sağlayan, basit müdahalelere düdük çalmayan bir yapım var. Yönettiğim maçların ikili mücadelelerin yüksek olduğu, az kesintiye uğrayan, seyir zevki yüksek müsabakalar olmasını istiyorum. Oyun kuralları çerçevesinde futbolu daha çok oynatmaya çalışan bir yapım var."

klonyaspor-maci-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.