Konyaspor- Rizespor maçına "istenmeyen" hakem

Konyaspor- Rizespor maçına "istenmeyen" hakem
Konyaspor Kulübü Başkanı Hilmi Kulluk, Beşiktaş maçı sonrası "Fırat Aydınus’un orta hakem ve VAR hakemi olarak bir daha maçlarımızda görev almasını istemiyorum" demişti.

 

 

Süper Lig'in 30. haftasında oynanacak maçları yönetecek hakemler belli oldu. 5 Temmuz Pazar günü oynanacak İH Konyaspor - Ç. Rizespor maçını Fırat Aydınus yönetecek. Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanacak ve 21.00’da başlayacak karşılaşmada Aydınus’un yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ve Erdem Bayık yaparken mücadelenin 4. Hakemi Emre Malok olacak. 

BU SEZON 2. KEZ YÖNETECEK

Fırat Aydınus Konyaspor’un bu sezon ikinci kez maçını yönetecek. 47 yaşındaki isim ilk devrede Konyaspor’un sahasında Beşiktaş’a 1-0 yenildiği maçta düdük çalmıştı. Konyaspor Aydınus yönetiminde bugüne kadar lig ve kupada 29 maça çıktı. Yeşil-beyazlılar bu maçların 14’ünü kazanırken 6’sını kaybetti 9 maçtan ise sahadan beraberlikle ayrıldı.

KONYASPOR  KULÜBÜ İSTENMEYEN HAKEM İLAN ETMİŞTİ

MHK tarafından pazar günü oynanacak Konyaspor-Çaykur Rizespor maçına atanan Fırat Aydınus'u Konyaspor Kulübü istenmeyen hakem ilan etmişti.

Konyaspor Kulübü Başkanı Hilmi Kulluk 1-0 Beşiktaş'ın galibiyetiyle biten karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada şunları söylemişti:  

"Beşiktaş ile kendi sahamızda oynadığımız maçın hakemi Fırat Aydınus karşılaşmanın ilk dakikalarında kaydettiğimiz nizami golü VAR'da tek açıdan izlemiş, ters açıları değerlendirme gereği duymamış ve 3 saniye içinde karar vererek oyunun skoruna direkt etki etmiştir. Yine kendisi maçın genelinde de gördüğü değil düşündükleri doğrultusunda kararlar vermiş, bütün takdir haklarını rakip takımdan yana kullanmış ve oyuncularımızın mücadele gücünü sindirmiştir. Bunun sebeplerinin başında müsabakaların hakemlerinin açıklanmasının hemen ardından çok ağır ifadeler, hakaretler, kötü sözlerle Fırat Aydınus'u baskı altına alma girişimleri gelmektedir. Maalesef bu düzeyde bir hakem sosyal medya terörüne direnememiştir.

ANADOLU TAKIMLARININ EMEKLERİ HEBA OLUYOR

 Fırat Aydınus'un hatalı kararı yüzünden güçlü başladığımız maç lehimizde devam edecekken, bambaşka bir noktaya geldi. Kazanamadığımız için de önemli bir maddi gelirden olduk. Bunların hesabını kim verecek? Benzer hataları belli başlı takımlara karşı yapan hakemler haftalarca görev alamıyor. Bunun bilincinde oldukları için de maalesef Anadolu takımlarının emekleri bir düdükle heba oluyor. Son iki maçta verdiği can yakan kararlar ile sonuca doğrudan etki eden Fırat Aydınus’un orta hakem ve VAR hakemi olarak bir daha maçlarımızda görev almasını istemiyorum." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.